J

Accent op aandacht

Aanbod locatie Waskemeer

Aanbod locatie Waskemeer

Wat biedt CSG Liudger, locatie Waskemeer jou?

Het onderwijs volgen en de begeleiding krijgen die het beste bij je passen. Dat is waar het op CSG Liudger in Waskemeer om draait. Bij ons zitten er twee niveaus in één klas, waarbij het lesprogramma van het hoogste niveau wordt gevolgd. Met een kb-advies start je dus in een kb/tl-klas, met een grote kans op opstroom naar tl. Dit geldt ook voor tl/havo en havo/vwo. Dit noemen we heterogene klassen. We stimuleren jou om tussentijds op te stromen naar een hoger niveau, om uiteindelijk examen te doen op het niveau dat bij jou past. Een tl-diploma haal je in Waskemeer. Voor het afronden van kb, havo en vwo, kun je naadloos doorstromen naar onze locaties in Drachten.

Instroommogelijkheden CSG Liudger Waskemeer

Brugklas Advies basisschool Ons onderwijs
1 kb/tl kb en tl met advies voor extra ondersteuning een basisprogramma voor tl met extra wiskunde en Nederlands
1 tl/h tl en havo met advies voor extra ondersteuning het lesprogramma voor havo met mvo (meertalig voortgezet onderwijs) en verrijkingsstof voor havo
1 h/v havo en vwo het lesprogramma voor havo met mvo (meertalig voortgezet onderwijs) en verrijkingsstof voor vwo

 

Hoe we jou stimuleren? Bijvoorbeeld door ‘keuzewerktijd' (KWT). Vier keer per week heb je 1 uur keuzewerktijd. Tijdens dit uur kun je werken aan je huiswerk, hulp krijgen van docenten bij een vak of je verdiepen in een onderwerp dat tijdens de lessen niet aan bod komt. Ook kun je kiezen voor extra uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan een plusprogramma voor filosofie, programmeren, ondernemen of sportXL.

Kans van slagen groter door nieuw vak: Technologie en Toepassing

Je kunt aan het begin van het vierde jaar van vmbo-tl al examen doen in dit nieuw vak. Dat verlicht de examendruk aan het einde van het vierde jaar, waardoor de kans van slagen groter is. Het vak Technologie en Toepassing (T&T) wordt sinds schooljaar 2016-2017 aangeboden. Het vak bevordert de onderzoekende, ontwerpende en ondernemende houding van leerlingen. Het biedt je in de bovenbouw vmbo-tl de mogelijkheid om, naast de theorievakken, ook een praktisch vak te kunnen kiezen.

Meer informatie over onze locaties in Drachten, havo/vwo-locatie Raai, vmbo/mavo-locatie Splitting en locatie voor praktijkonderwijs De Ring, lees je op www.csgliudger.nl

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.