J

Verwijsindex

Verwijsindex

De Verwijsindex is een onderdeel van de Nederlandse Jeugdwet en is opgezet om professionals die betrokken zijn bij een kind met elkaar in contact te brengen. Het is een beveiligd en afgeschermd digitaal contactsysteem waarin alleen professionals een signaal kunnen afgeven. Alle leerlingen staan in het systeem, als de school een signaal afgeeft, wordt de naam van de ondersteuningscoördinator gekoppeld aan die van de leerling. Dat doet de school om haar betrokkenheid bij een kind of gezin aan te geven bij andere professionals, zodat professionals en ouders en/of jeugdige weten wie er allemaal bij hen betrokken zijn.

CSG Liudger heeft afspraken gemaakt wanneer een ondersteuningscoördinator een signaal afgeeft:

a) Bij leerlingen die in het ondersteuningsteam worden besproken en waarna de  schoolmaatschappelijk werker of orthopedagoog wordt ingezet voor ondersteuning
b) Bij leerlingen voor wie een MDO wordt georganiseerd
c) Bij leerlingen met een OPP (behalve bij het praktijkonderwijs, omdat een OPP daar verplicht is)
d) Bij leerlingen die met een zorgmelding worden gemeld bij Veilig Thuis.
e) Bij leerlingen waarvoor een externe hulpverleningspartij wordt ingeschakeld.
 
Voor meer informatie, zie https://verwijsindexfryslan.nl

 

 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.