11 maart: regiofinale FIRST LEGO League bij CSG Liudger Raai

Op vrijdag 11 maart organiseren NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. In het atrium en technasium van CSG Liudger locatie Raai in Drachten gaan basis- en vo-leerlingen de uitdaging aan, om een plek te bemachtigen in de Beneluxfinale. In verband met corona is de regiofinale verplaatst van december naar maart. Aan de finale doen ook teams van CSG Liudger mee!

FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar in teamverband geïnspireerd worden om de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van uitdagende opdrachten. Er wordt ieder jaar met een ander thema gewerkt. Dit jaar is het thema Cargo Connect. De teams worden uitgedaagd om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom transport, distributie en wereldhandel.

Regiofinale
Tijdens de regiofinale worden de teams door professionals uit het bedrijfsleven op vier onderdelen beoordeeld: een presentatie over het centrale thema, een missie met een legorobot in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork. In de jury van de regiofinale in Drachten zitten medewerkers van BD, Van Wijnen, Brada.com, Circulair Friesland en Sparck Technologies.

Beneluxfinale
Er zijn vele prijzen te winnen. De belangrijkste prijs is een ticket voor de Beneluxfinale. Dit jaar mag de organisatie twee tickets weggeven, namelijk de Campions Award en de Benelux Innovatie Award. De Champions Award is voor de overall winnaar van de regiofinale en de Benelux Innovation Award voor het team met een zeer innovatief projectidee. De Beneluxfinale vindt plaats op 21 mei bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM).

Wereldwijd doen uit 70 landen kinderen mee aan de FIRST LEGO League. In Nederland faciliteert Stichting Techniekpromotie het project en de Beneluxfinale. De regiofinales worden georganiseerd door regiofinale partners. In Friesland organiseren NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger twee finales. De regiofinales vinden plaats op vrijdag 11 maart bij CSG Liudger in Drachten en zaterdag 9 april bij NHL Stenden in Leeuwarden.

Meer informatie over de FIRST LEGO League staat op www.firstlegoleague.nl.