Burgum

Havo

In Burgum kun je ook je havodiploma halen. In de eerste drie leerjaren krijg je alle op het lesrooster voorkomende vakken. Aan het einde van leerjaar 3 kies je een profiel. Een profiel is een samenhangend vakkenpakket. Om tot een goede profielkeuze te komen, krijg je in leerjaar 3 een programma aangeboden om je alvast te oriënteren op de profielen. Je kunt kiezen uit vier profielen:

 • Cultuur en Maatschappij (C&M)
 • Economie en Maatschappij (E&M)
 • Natuur en Gezondheid (N&G)
 • Natuur en Techniek (N&T)

Welk profiel je kiest, is afhankelijk van de vervolgstudie die je wilt gaan doen. Jouw coach en de decaan begeleiden jou bij het maken van een profielkeuze. Naast je profiel kun je kiezen om het vak Spaans te volgen. Als je meer wilt en kunt, bestaat de mogelijkheid om extra vakken te volgen.

HAVOtop
De leerjaren 4 en 5 worden in Burgum de HAVOtop genoemd. De HAVOtop is een samenwerkingsverband met OSG Singelland. Door deze samenwerking kun jij in Burgum je havodiploma halen. Vanaf leerjaar 4 krijg je niet meer les op de locatie aan de Tj.H.Haismastraat, maar om de hoek bij locatie HAVOtop aan het Minnertshof. Kijk voor meer informatie over de HAVOtop op www.havotopburgum.nl.

 • Weekthema Oase: Wie ben ik?

  Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

  lees meer
 • Weekthema Oase: Wie ben ik?

  Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

  lees meer

Downloads

Andere locaties:

Maak een keuze...

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700