Burgum

Over de locatie Burgum

Locatie Burgum staat voor betrokken en ambitieus. Wij zijn een school met een bijzonder goede sfeer. Dat komt omdat we oog hebben voor elkaar en elkaar helpen als dat nodig is.

Goed onderwijs

Bij ons kunnen leerlingen starten op alle niveaus. Onze ambitie is om alle leerlingen, uitgaande van hun capaciteiten en inzet, op een zo hoog mogelijk niveau met een diploma van school te laten gaan. Wij stimuleren onze leerlingen dan ook om alles eruit te halen.

Meertalig vwo

Alle vwo-leerlingen krijgen bij ons meertalig onderwijs. Dit betekent dat de vakken in het Engels, het Nederlands en het Fries worden gegeven. Daarnaast organiseren we leuke activiteiten en is er contact met leerlingen in het buitenland.

Leerzame activiteiten

Onze locatie staat bekend om de leerzame projecten en excursies. Zo gaan we voor het vak geschiedenis bijvoorbeeld op excursie naar Westerbork. Ook is er in leerjaar 1 het schrijversfestival, waarbij bekende kinderboekenschrijvers bij ons op school te gast zijn.

Oog voor de toekomst

Goede cijfers en een diploma zijn belangrijk. Ook is het van groot belang dat je vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt voor je toekomst, de zogenaamde 21ste eeuwse vaardigheden. In Burgum hebben we deze vaardigheden gebundeld in de lessenserie ’Modern Skills’ die in leerjaar 1 vier uren per week op het rooster staat. Iedere vier à vijf weken krijg je een nieuwe module waarin je werkt aan de vaardigheden. Je gaat met klasgenoten in groepsverband aan de slag en presenteert na afloop van de module het resultaat. Ook zijn bedrijfsbezoeken onderdeel van het lesprogramma.

Bekijk onze locatiefilm door op onderstaande afbeelding te klikken.

  • Weekthema Oase: Wie ben ik?

    Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

    lees meer
  • Weekthema Oase: Wie ben ik?

    Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

    lees meer

Andere locaties:

Maak een keuze...

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700