De Ring

Leerlingen gymnasium 'gluren bij de buren'

'Gluren bij de buren' is de naam van het samenwerkingsproject tussen praktijkonderwijs (locatie De Ring) en gymnasium (locatie Raai). Leerlingen uit het vierde jaar van beide locaties hebben deze week een dag samengewerkt op locatie De Ring. Het doel van dit project is o.a. elkaar leren kennen, samenwerken, elkaar leren waarderen en elkaars talenten aanvullen.

Na een uitgebreide kennismaking werden de leerlingen van het gymnasium gekoppeld aan een leerling van het praktijkonderwijs en werd het reguliere lesprogramma van het praktijkonderwijs gevolgd. Ook lieten de leerlingen van het praktijkonderwijs hun school zien en vertelden ze over het onderwijs. Een groepje gymnasiumleerlingen heeft onderzoek gedaan op locatie De Ring en presenteert de uitkomsten daarvan op een later tijdstip aan docenten. Tussendoor was er tijd voor een heerlijke lunch, verzorgd door leerlingen van het praktijkonderwijs. Aan het eind van de dag was er een drankje een korte evaluatie. Alle leerlingen waren zeer enthousiast over deze dag! In het voorjaar van 2019 is het de beurt aan de leerlingen van praktijkonderwijs om te gluren bij de buren en lopen ze een dag mee met de gymnasiasten op locatie Raai.

Foto: tijdens de rondleiding door de school lieten de leerlingen o.a. hun werkstukken zie die ze bij afdeling metaal maken.

  • Weekthema Oase: Wie ben ik?

    Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

    lees meer
  • Weekthema Oase: Wie ben ik?

    Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

    lees meer

Andere locaties:

Maak een keuze...

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700