Raai

Gouden schoolkantine schaal voor CSG Liudger locatie Raai

CSG Liudger locatie Raai heeft de gouden schoolkantine schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de locatie zien dat de schoolkantine een plek is waar de leerlingen gemakkelijk gezondere keuzes kunnen maken.

“Wij hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezond voedsel. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt. De leerlingen zijn blij met dit aanbod,” aldus Ina Everts, directeur CSG Liudger locatie Raai.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de richtlijnen ‘Gezondere Kantines’. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Meer informatie over de Gezonde Schoolkantine staat op: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

  • Weekthema Oase: Wie ben ik?

    Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

    lees meer
  • Weekthema Oase: Wie ben ik?

    Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

    lees meer

Andere locaties:

Maak een keuze...

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700