Raai

Nieuws uit het technasium: mobile escape room, virtual reality en meer!

Binnen het technasium van locatie Raai lopen op dit moment meerdere uitdagende projecten. Er wordt door leerlingen uit verschillende leerjaren hard gewerkt aan verschillende vraagstukken van organisaties uit de regio.

'Mobile escape room'
Voor het project 'de mobile escaperoom' mogen leerlingen een escaperoom ontwerpen en inrichten met spellen rondom het thema duurzaamheid. Om leerlingen nog beter voor te bereiden op een goede inrichting wordt er een bezoek gebracht aan de escape room in Drachten. De leerlingen hebben er zin in!

TBA Regio finale leerjaar 2
Woensdag 13 februari vindt de regiofinale van de Technasium Brandweer Award plaats. Riemkje, Hodea, Binne en Colin uit het tweede jaar zijn de winnaars van de school mogen naar de finale. Het groepje leerlingen heeft een oplossing bedacht om een accu brand tegen te gaan op een elektrische fiets, namelijk: een brandveilige fietstas.

Virtual reality leerjaar 3
De leerlingen uit leerjaar 3 buigen zich over een nieuwe VR-toepassing de de wereld zal veranderen. De afgelopen week brachten de leerlingen een bezoek aan de VR-Loods in Surhuisterveen waar de opdracht is uitgelegd. Ook mochten de leerlingen zelf 'virtual reality' ervaren. Een leuke activiteit, die de leerlingen enorm heeft gemotiveerd.

Wordt vervolgd!

 

  • Weekthema Oase: Vrienden

    Als je mensen vraagt wat het belangrijkst is in een vriendschap, dan scoren ‘trouw’ en ‘betrouwbaar zijn’ het hoogst.

    lees meer
  • Weekthema Oase: Vrienden

    Als je mensen vraagt wat het belangrijkst is in een vriendschap, dan scoren ‘trouw’ en ‘betrouwbaar zijn’ het hoogst.

    lees meer

Andere locaties:

Maak een keuze...

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700