J

Huiswerkhulp

Huiswerkhulp

Voor alle leerlingen van locatie Raai wordt huiswerkhulp aangeboden door NHI Studiebegeleiding op locatie Raai. Op maandag (14:30-17:00 uur), woensdag (14:00-17:00 uur) en donderdag (14:00-16:30 uur) kunnen leerlingen op school terecht voor huiswerkhulp. Indien de roosters van de leerlingen veranderen, worden de tijden aangepast en verruimd.

Huiswerkhulp is bedoeld voor leerlingen die behoefte hebben aan begeleiding bij het maken en leren van hun huiswerk en/of waarvan de ouders het prettig vinden dat ze hun huiswerk op school maken. Huiswerkhulp is vooral gericht op leren plannen en leren “leren”. Het is een “light“ variant van de Huiswerkbegeleiding die op een andere locatie in Drachten wordt aangeboden. Info over huiswerkbegeleiding, bijlessen en de andere diensten van NHI Studiebegeleiding staat op www.studiecentra.nl.

Wat houdt huiswerkhulp in?

  • planmatig leren te werken met het digitale leerlingvolgsysteem HOMI. Leerlingen en ouders kunnen hier ook op inloggen om de planning te kunnen zien;
  • korte vakinhoudelijke hulp;
  • 1 begeleider voor maximaal 12 leerlingen;
  • globale controle op het gemaakte en geleerde werk en controle op absentie;
  • in de studieruimte(s) moet het stil zijn, hulp wordt geboden op fluistertoon;
  • leerlingen kunnen zich inschrijven voor 2 of 3 middagen per week;
  • doordat de school ook bijdraagt aan de kosten, zijn de kosten bij 2 dagen per week € 77,50 per maand en bij 3 dagen per week € 90,00 per maand;
  • voorafgaand aan de begeleiding wordt er een intakegesprek met de leerling en ouder(s) gehouden, de kosten hiervan bedragen € 30,00.

Aanmelden huiswerkhulp

 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.