Splitting

Mavo+

Weet je nog niet of je naar de mavo of naar de havo kunt, dan kun je op de locatie Splitting kiezen voor de mavo+. In de mavo+ kun je onderzoeken welke vervolgstap voor jou het meest logisch en passend is. Je kunt dan alsnog mavo of havo gaan doen.

Tijdens de lessen in mavo+ wordt extra aandacht besteed aan zelfstandigheid en extra tijd ingeruimd voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Tijdens de lessen willen we jou voorbereiden op een mogelijke overstap naar de havo.

Les op havo- en vwo-locatie Raai
Mavo+ leerlingen kiezen geen accent, maar volgen het vak onderzoek & ontwerpen (O&O) op en samen met de eerstejaars van havo- en vwo-locatie Raai. Het vak bestaat voor een belangrijk deel uit projectopdrachten uit de praktijk van bèta en technische beroepen.

In mavo 2+ volg je het vak Frans in plaats van de uren O&O. Bij voldoende resultaten en een goede motivatie kun je aan het einde van leerjaar 1 of 2 van mavo+ overstappen naar de havo. Lukt dat (nog) niet, dan kun je ook in de bovenbouw (leerjaar 3 en 4) een programma volgen dat gericht is op doorstroom naar havo 4. Naast de reguliere lesstof krijg je dan één lesuur per week havostof voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde.

In mavo 3+ en mavo 4+ is het mogelijk om Nederlands, Engels en wiskunde op havoniveau te volgen op havo- en vwo-locatie Raai. Je kunt op die manier wennen aan de leerstof en maakt alvast kennis met locatie Raai. De overstap naar havo 4 is voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde daardoor goed te doen.

De toetsen maak je op havo 4-niveau. De cijfers behaald in mavo 4 blijven, mits voldoende staan als je na je mavo-examen naar de havo op locatie Raai in Drachten gaat. Bijna alle mavo 4+ leerlingen volgen op locatie Splitting 1 of 2 extra examenvakken. Hierdoor ben je goed voorbereid op een overstap naar havo 4.
 

  • Weekthema Oase: Wie ben ik?

    Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

    lees meer
  • Weekthema Oase: Wie ben ik?

    Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

    lees meer

Andere locaties:

Maak een keuze...

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700