Splitting

Mavo

Als je je niet alleen theoretisch, maar ook alvast praktisch wilt voorbereiden op bepaalde beroepsopleidingen, dan is de mavo een goede keuze. In de eerste twee leerjaren krijg je algemeen vormende vakken en kun je je via de accenten voorbereiden op het kiezen van een profiel.

Kiezen van een accent
Er zijn zes verschillende accenten. Je volgt het hele jaar door hetzelfde accent. In de mavo krijg je twee accentlessen per week. Na leerjaar 1 kun je verder gaan met hetzelfde accent of een andere accent kiezen. De accenten zijn:

Theoretische- en praktische profielen
Aan het eind van leerjaar 2 kies je een theoretisch profiel en eventueel een praktisch profiel.

Theoretische profielen
Naast de verplichte vakken als Nederlands en Engels, volg je theoretische vakken uit het gekozen profiel. Je kunt kiezen uit de profielen:

 • Economie
 • Zorg, Wezlijn en Sport
 • Techniek
 • Landbouw

Praktische profielen
Naast een theoretisch profiel kun je een praktisch profiel kiezen. Dit is echter niet verplicht. Als je aan de speciale voorwaarden voldoet, kun je ook overstappen naar de mavo+. Naast je cijfers spelen vaardigheden als werkhouding, zelfstandigheid en motivatie een grote rol. Ook kun je ervoor kiezen om alleen theorievakken te volgen, voor bijvoorbeeld een goede aansluiting op de havo. Je kunt bij voldoende aanmelding kiezen uit de profielen:

 

 

 • Weekthema Oase: Wie ben ik?

  Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

  lees meer
 • Weekthema Oase: Wie ben ik?

  Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

  lees meer

Andere locaties:

Maak een keuze...

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700