Waskemeer

Mach-mit-mobil bezoekt locatie Waskemeer

Voor vier klassen van CSG Liudger Waskemeer waren de lessen Duits op deze les anders dan anders. Klas 2a, 2b, 2c en 4a kregen namelijk bezoek van twee taalassistenten van de Actiegroep Duits. Met de Mach-mit-Mobil bezoeken ze scholen in het hele land. Achter het stuur zitten vakdidactici van het Goethe-Institut, die het vak Duits op creatieve wijze benaderen. Doel van het project is bij scholieren en studenten belangstelling op te wekken voor het vak Duits, kennis over Duitsland over te dragen en het belang van een goede beheersing van de Duitse taal in de latere carrière duidelijk te maken.

Op locatie Waskemeer verzorgde de Actiegroep Duits de invulling van de lessen met een Quizparcours voor klas 2 en het uitwerken van een reis door Duitsland voor klas 4. Voor klas 2 waren er de volgende onderdelen: Typisch Duitse drankjes proeven en raden, Duitse muziek, Duitse merken, Berlijn, Duitse sterren en Duitse SMS-taal. De leerlingen gingen deze onderdelen in groepjes langs en deden hun best de prijzen te winnen. Ze waren erg enthousiast en het lesuur vloog voorbij.

Voor klas 4 was er een praktische opdracht. De leerlingen stelden in twee groepen een reis door Duitsland samen. Hierin werden vijf steden naar keuze bezocht met in iedere stad twee bezienswaardigheden. Hierover werd een poster gemaakt en de leerlingen moesten hun reis presenteren. Ook de leerlingen van klas 4 waren erg enthousiast.

Veel leerlingen vroegen zich hardop af of de taalassistenten wel echt Duits waren en of ze geen Nederlands spraken. Zij zijn voor de periode van één schooljaar in Nederland en verstaan wel het een en ander, maar al snel werd duidelijk dat zij alleen in het Duits communiceerden. Een leuke en leerzame ervaring voor de leerlingen, die het allemaal veel leuker vonden dan ‘gewoon’ les.

Klik op onderstaande foto voor meer afbeeldingen.

  • Weekthema Oase: Vrienden

    Als je mensen vraagt wat het belangrijkst is in een vriendschap, dan scoren ‘trouw’ en ‘betrouwbaar zijn’ het hoogst.

    lees meer
  • Weekthema Oase: Vrienden

    Als je mensen vraagt wat het belangrijkst is in een vriendschap, dan scoren ‘trouw’ en ‘betrouwbaar zijn’ het hoogst.

    lees meer

Andere locaties:

Maak een keuze...

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700