Waskemeer

Over de locatie Waskemeer

De locatie Waskemeer staat voor eigenwijs en betrokken. Wij zijn een kleine school met een gezellige ‘ons kent ons’ sfeer. Daardoor is er echt aandacht voor jou. En dat zorgt voor een fijne sfeer.

Technatalent

Ben je nieuwsgierig, onderzoekend en creatief? Dan zal je met veel plezier de lessen technatalent volgen. Tijdens de lessen technatalent maak je op een creatieve en onderzoekende manier kennis met de wereld van techniek en wetenschap. Je gaat aan de slag met echte opdrachten.

Keuzewerktijd

Vier keer per week heb je een uur keuzewerktijd. Tijdens dit uur kun je bijvoorbeeld werken aan je huiswerk, hulp krijgen van docenten bij een vak of je verdiepen in een onderwerp dat tijdens de lessen niet aan bod komt. Ook kun je kiezen voor extra uitdaging.

Geen tussenuren

Op onze school heb je geen tussenuren. Dreigt er een les uit te vallen, dan neemt een andere docent de les over. Dit kan zijn met de lesstof van het uitgevallen vak, maar ook met bijvoorbeeld extra oefeningen in taal en rekenen. De tijd wordt in ieder geval zinvol besteed.

Aandacht voor taal

Wij besteden veel aandacht aan taal. Zo werken wij in de lessen met een vaktaalwoordenboekje waarin moeilijke woorden staan. Verder word je bij ons gestimuleerd om veel te lezen. In leerjaar 1 en 2 (kb/tl) wordt er drie keer per week 20 minuten gelezen uit een zelfgekozen boek.

Veilig op school

Onze leerlingen zijn zeer tevreden over de veiligheid op school. Ook uit onderzoek is gebleken dat wij één van de veiligste scholen van Noord-Nederland zijn. Daarnaast krijgt verkeersveiligheid bij ons de aandacht. Hiervoor hebben wij het Verkeersveiligheidslabel Fryslân gekregen.

Klik op de onderstaande foto om het filmpje te bekijken.

  • Weekthema Oase: Wie ben ik?

    Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

    lees meer
  • Weekthema Oase: Wie ben ik?

    Jezelf leren kennen, dat is een hele klus. Een ánder werkelijk leren kennen, dat is misschien nog lastiger.  

    lees meer

Andere locaties:

Maak een keuze...

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700