J

Beloning voor gezondere schoolkantine locatie De Ring

Beloning voor gezondere schoolkantine locatie De Ring

CSG Liudger locatie De Ring heeft onlangs een gouden Schoolkantine Schaal 2019 – 2020 van het Voedingscentrum verdiend. De Schaal is de bekroning op het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine. Tenminste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan. Het is onze ambitie om dagelijks in onze schoolkantine van elke productcategorie alleen gezonde alternatieven aan te bieden. Daarnaast proberen we jaarlijks de schaal te behouden door evaluatie en toetsing,” aldus Henk Dijkstra, docent locatie De Ring.

De kantine van de school is gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen, want de gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee. De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Meer informatie staat op: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.