J

Bouw solarboot van start

Bouw solarboot van start

Negen leerlingen uit vwo 4 en 5 gaan de uitdaging aan en nemen dit jaar als Team Helios deel aan de Young Solar Challenge! Het team gaat een zonneboot bouwen, analyseren, promoten en racen om daarmee duurzaamheid zichtbaar maken. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Het bouwpakket van de boot is binnengekomen en er is gestart met de bouw van het omhulsel in de loods van Schuurman. Die loods deelt de groep met wereldkampioen Sunflare solarteam. De boot heeft inmiddels ook een naam. Ze is vernoemd naar Circe, de dochter van Helios (in de Griekse mythologie ook wel de zonnegod genoemd).

Voor het bouwen van de boot en het deelnemen aan de race is natuurlijk geld nodig. Het team is dan ook volop bezig met sponsoractiviteiten. Wilt u het team sponsoren of heeft u vragen? Neem dan contact op via youngsolarboat.raai@csgliudger.nl.

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.