CSG Liudger fietst 500 kilometer in 24 uur

500 kilometer fietsen in 24 uur, ga er maar aan staan! Collega's van CSG Liudger, die deel uit van Team HomeRide Friesland, stappen op 24 juni op de fiets om deze wielertocht te volbrengen. Alvast heel veel succes gewenst!

‘Home is where the heart is’, een beter passende kreet voor de HomeRide 2017 bestaat er niet. Het is voor team HomeRide Friesland de reden om op 24 juni op de fiets te stappen en mee te doen aan deze estafette sponsortocht van 500 kilometer in 24 uur. De wielertocht begint en eindigt in Utrecht, voert langs alle Ronald McDonald huizen in Nederland en heeft uitgetekend op papier de vorm van een hart.  De opbrengst van de deelnemende teams komt ten goede aan de Ronald McDonald huizen.

Team HomeRide Friesland bestaat voor het grootste deel uit collega’s van CSG Liudger. Naast dat de ploeggenoten voor dezelfde school werkzaam zijn, delen ze ook hun passie voor wielrennen. Bovendien voelen ze zich allemaal verbonden met het Ronald McDonald Kinderfonds. Het team doneert de sponsoropbrengsten aan de beide huizen van het fonds in Friesland. ‘Het fonds maakt het mogelijk dat ouders bij hun ziek kind kunnen verblijven of gezinnen een onvergetelijke vakantie beleven’ zegt Fokke Klaver, beleidsmedewerker en hoofd personeels- en salarisadministratie bij CSG Liudger en aanjager van team HomeRide Friesland. ‘We hebben in ons werk, direct of indirect, dagelijks te maken met kinderen, vaak in goede gezondheid. ‘Accent op aandacht’ is het motto van CSG Liudger, iets wat je ook terugziet bij het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij hebben aandacht voor zowel het zieke kind als de ouders en maken het mogelijk dat ouders dicht in de buurt kunnen zijn bij hun zieke kind.’

In de afgelopen periode haalden de ploeggenoten ruim € 7.400,- op, maar het team hoopt dat dit bedrag de komende dagen nog verder oploopt. Een deel van het team fietst de tocht in estafettevorm. Fokke Klaver en Gerhard Ritsema zijn zogenaamde ‘fullriders’ en blijven 500 kilometer op het zadel zitten.

Wil je dit mooie initiatief ook steunen? Je kunt via deze link een donatie doen. De gehele opbrengst komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Foto: copyright Arnold Loorbach


  • Weekthema Oase week 47: Als je jong bent

    Als je jong bent, kijk je reikhalzend uit naar de jaren die voor je liggen.

    lees meer

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700