ECO-Coaching voor leerlingen havo en vwo 3 in Burgum

Het is een belangrijk jaar voor leerlingen in havo 3 en vwo 3 op locatie Burgum.. Zij staan aan het einde van dit jaar voor hun profielkeuze. Een groot deel van dit schooljaar staat in het teken van de voorbereiding op deze keuze, waarbij onze leerlingen worden gecoacht.  Ze richten zich op de vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’.  Vanuit de school wordt er een aantal activiteiten georganiseerd zodat leerlingen zichzelf beter leren kennen en bewuste, weloverwogen keuzes kunnen maken.

ECO-Coaching in havo en vwo 3
Zo hebben leerlingen tijdens de introductie van het schooljaar meegedaan aan een dag ‘ECO-Coaching’.  ECO-Coaching is coaching waarbij ‘elke persoon zijn/haar talent, kracht en energie bij zichzelf ontdekt (Vinden), deze samen brengt (Binden) en verlies omzet in winst (Scoren).’ Tijdens de introductiedag hebben leerlingen onder andere zowel individuele als gezamenlijke doelen gesteld, presentatievaardigheden geoefend en samengewerkt. Op 17 december krijgt deze zeer geslaagde introductiedag een vervolg. Tijdens deze terugkomdag wordt onder andere aandacht besteed aan presentatievaardigheden en het bewust maken van keuzes.

Oriëntatie op beroep
Op 18 en 19 december krijgen de leerlingen de mogelijkheid om zich te oriënteren op beroepen. ‘Wat wil ik? Wat vind ik leuk en wat juist niet?’ zijn de kernvragen van die week.

We kijken uit naar de rest van het schooljaar!


  • Weekthema Oase: Water

    Je kunt je niet alleen van buiten vies voelen, maar ook van binnen. Door nare dingen die je overkomen of door iets wat je een ander hebt aangedaan.

    lees meer

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700