J

In actie voor Berchhiem

In actie voor Berchhiem

10 leerlingen Zorg & Welzijn brachten afgelopen dinsdag wat licht in de duisternis bij de bewoners van Berchhiem. De bewoners werden namelijk verrast met een versierd potje met ledverlichting. In het kader van de opdracht ‘het organiseren van een activiteit’ regelden de leerlingen alles zelf: van contact met Berchhiem tot aan het inzamelen van de potjes. Daarnaast werd Berchhiem verrast met een financiële bijdrage van 250 euro voor de aanschaf van een CRDL. Het geld was bij elkaar gespaard door de verkoop van gezonde lekkernijen in de kantine. Een mooi stukje ondernemerschap voor het goede doel!

Berchhiem wil een CRDL (spreek uit: kredel) kopen voor mensen met dementie. De CRDL is een innovatief houten product dat door aanraking van meerdere personen een geluid maakt. Geluiden van de zee, vogels, piano- of vioolmuziek klinken wanneer twee personen een hand op de CRDL leggen en elkaar met de vrije hand op de huid aanraken. Het blijkt een unieke vondst te zijn die bij alle mensen reacties oproept, ook bij mensen die op geen enkele andere stimulans lijken te reageren. De CRDL is een prachtig instrument en levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van een waardevolle toekomst voor mensen met dementie en mensen die hen verzorgen.

Zodra de CRDL is aangeschaft en de school open gaat komt Berchhiem het instrument demonstreren.

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.