J

Koningin Maxima aanwezig bij uitreiking ScienceMakers Awards Technasium

Koningin Maxima aanwezig bij uitreiking ScienceMakers Awards Technasium

Op de foto met Koningin Maxima, wie wil dat nu niet! Voor leerlingen van CSG Liudger locatie Raai kwam deze droom 2 oktober uit tijdens de uitreiking van de ScienceMakers Awards. 

ScienceMakers Awards
De vijfde editie van de ScienceMakers Awards vond plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Tijdens de ScienceMakers Awards werden 136  jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar gehuldigd die bijzondere presentaties hebben verricht of een uitvinding hebben gedaan op het gebied van wetenschap en technologie. De leerlingen wonnen bijvoorbeeld de solar challenge, de FIRST LEGO League of de Technasium Top Award. Zo ook leerlingen van ons technasium. Zij wonnen afgelopen schooljaar de Technasium Top Award! Koningin Maxima was bij de uitreiking aanwezig om de leerlingen in het zonnetje te zetten. Na de uitreiking bracht de Koningin een bezoek aan de expositie van projecten en ging daarbij met de prijswinnaars in gesprek over hun onderzoeken, uitvindingen en concepten.

Techniekpact

ScienceMakers Awards is één van de initiatieven die voortkomt uit het Nationaal Techniekpact 2020. Hierin staan concrete afspraken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid om de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector te verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terug te dringen.

Bron foto Koningin Maxima: newmyroyals

{album-459-open}

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.