J

Leerlingen CSG Liudger Burgum ontvangen erkend certificaat voor meertalig voortgezet onderwijs

Leerlingen CSG Liudger Burgum ontvangen erkend certificaat voor meertalig voortgezet onderwijs

Woensdag 25 september ontvangen twintig oud-leerlingen van CSG Liudger locatie Burgum een certificaat voor meertalig voortgezet onderwijs. Met dit certificaat op zak zijn ze klaar voor de toekomst. De oud-leerlingen hebben drie jaar lang geploeterd. Ze hebben vakken in het Engels, Fries en Nederlands gevolgd en internationale ervaring opgedaan in het buitenland. Aan het eind van de opleiding zijn ze een week lang op de proef gesteld in Liverpool, waar CSG Liudger nauwe banden heeft met de Hillside Highschool. Het bezoek aan de school werd afgesloten met internationaal erkende Cambridge Exam en de Frisia toets. “Het resultaat van drie jaar meertalig onderwijs mag er zijn. De scores waren boven verwachting!” aldus Aant-Jelle Soepboer, coördinator meertalig voortgezet onderwijs bij CSG Liudger locatie Burgum.

Vwo meertalig is een vwo-opleiding met extra aandacht voor talen. Leerlingen volgen lessen in het Engels, Fries en Nederlands. De leerlingen sluiten het vak Engels af met een Cambridge Exam en het vak Fries met de Frisia toets. CSG Liudger locatie Burgum is al jaren een begrip op het gebied van meertalig voortgezet onderwijs en heeft zowel regionaal als internationaal een voorbeeldfunctie. Er komen regelmatig mensen van over de hele wereld in Burgum langs, om te kijken hoe de leerlingen worden voorbereid op een meertalige wereld.

De uitreiking vindt woensdag 25 september om 16.00 uur plaats bij locatie Burgum, Tj.H.Haismastraat 1 in Burgum.

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.