J

Leerlingen CSG Liudger tonen eigen werk in Museum Dr8888

Leerlingen CSG Liudger tonen eigen werk in Museum Dr8888

Vanaf zaterdag 5 juni zijn de kunstwerken van klas 4 en 5 havo en vwo van CSG Liudger locatie Raai te bewonderen in Museum Dr8888, gevestigd in Drachten. De expositie maakt onderdeel uit van het project Museum Z. Bij dit project gaat Museum Dr8888 samen met jongeren kijken wat er nodig is om het museum ook voor jongeren aantrekkelijk te maken en houden.

Museum Z
Museum Z is de benaming voor het fictieve museum van de toekomst. De meeste museumbezoekers zijn ouder dan 50. Jongeren komen in hun vrije tijd nauwelijks in het museum, tenzij ze een opdracht vanuit school krijgen. Museum Dr8888 gaat met jongeren om tafel, om te kijken wat er nodig is om het museum relevant te houden voor hen en voor de toekomstige generaties. Om dit te realiseren wordt jaarlijks een Museum Z crew opgericht, met leerlingen uit het voortgezet onderwijs. De Museum Z crew krijgt o.a. de opdracht om Museum Z vorm te geven in het Museum Dr8888.  

De Museum Z crew
De crew bestaat dit jaar uit havo- en vwo-leerlingen kunst van CSG Liudger locatie Raai. De crewleden noemen zichzelf Link. Het project begon met een bezoek aan het museum en een kijkje achter de schermen. Vervolgens gingen de leerlingen onderzoeken hoe ze het museum interessanter konden maken voor jongeren. Daarbij hebben ze o.a. gekeken van welke periode het museum werk heeft en informatie en advies ingewonnen bij medewerkers van het museum en hun eigen docenten. “We zijn nu in de laatste fase. Het onderzoek is afgerond en de leerlingen hebben zelf prachtige kunstwerken en een complete tentoonstelling gemaakt. De tentoonstelling 'Youth Exposed' is vanaf 5 juni te zien in het museum,“ aldus Johan Postema, docent Kunstvakken CSG Liudger Raai. De belevenissen van Link zijn te volgen op Instagram (linkdr8888).

Werken bij Museum Dr8888
Museum Dr8888 wil graag een aantal jongeren in dienst hebben, die bezig gaan met projecten. Ze mogen de projecten zelf bedenken en uitvoeren, met als doel zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Een betaalde (bij)baan, waar leerlingen van o.a. CSG Liudger op konden solliciteren. Drie leerlingen van CSG Liudger zijn geselecteerd hiervoor en hebben nu een  bijbaan bij Museum Dr8888.

Meer informatie over museum Dr8888 staat op www.museumdrachten.nl.

  

 

 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.