Leerlingen Raai in de race voor Viruskenner-Technasium Top Award 2018

Vier derdejaars tecnhnasium van locatie Raai doen op dinsdag 5 juni mee aan de landelijke finale van de Technasium Top Award 2018 in Evoluon, Eindhoven. Op deze dag pitchen de vier leerlingen hun inventieve preventiemethode om een wereldwijde virusuitbraak te voorkomen. In totaal doen er 150 leerlingen mee van ca. 40 scholen uit heel Nederland. Een deskundige jury bepaalt welk team de award mee naar huis neemt.

De vier leerlingen hebben voor de opdracht het hantavirus onderzocht. Als oplossing voor de bedreiging van het virus willen de leerlingen een stichting oprichten van waaruit voorlichting wordt gegeven in risicogebieden. Van januari tot april zijn de leerlingen acht weken lang bezig geweest met de opdracht. Via de schoolfinale is bepaald welk team naar de landelijke finale mocht gaan. De leerlingen mogen 5 juni hun idee pitchen met behulp van een wetenschappelijke poster.

Er zijn prijzen te winnen voor het meest vernieuwende en het beste inhoudelijke idee. Ook doen de leerlingen mee aan de Viruskennerquiz; want wie heeft er eigenlijk het meeste opgestoken over virussen? Daarnaast brengen de leerlingen deze dag nog een bezoek aan het tech-event Night of the Nerds, dat onderdeel is van de Dutch Technology Week.

Veel succes in Eindhoven!


  • Weekthema Oase week 47: Bang

    Ken jij dat een moeilijke of vervelende klus die je gedachten helemaal beheerst?  

    lees meer

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700