J

Leerlingen technasium doen meesterproef

Leerlingen technasium doen meesterproef

Havo- en vwo-leerlingen die in de bovenbouw technasium hebben gekozen, sluiten hun middelbare schoolcarrière af met een meesterproef. Ook dit jaar waren er weer geweldige meesterproeven! "Wij zijn als docententeam ontzettend trots op wat leerlingen bereiken in het 5e of 6e jaar Onderzoeken en Ontwerpen (O&O)," aldus Cora Bouwland, docent technasium CSG Liudger.

CSG Liudger is aangesloten bij het Technisum Netwerk Friesland. Binnen dit netwerk staat het leren van elkaar centraal. Eén van de  manieren waarop dit wordt gedaan, is het organiseren van een meesterproef wedstrijd. De wedstrijd is voor de beste meesterproeven van de scholen binnen het Technasium Netwerk Friesland. CSG Liudger was dit jaar verantwoordelijk voor het organiseren van de wedstrijd.

In verband met COVID-19 vond de boordeling dit jaar niet plaats naar aanleiding van presentaties door de leerlingen,  maar werden de verslagen beoordeeld. De juryleden waren Kevin Visser van Ventura Systems, Hein Kleefstra van de Rabobank en Wilco Zwennis van Stichting Technasium. Alle meesterproeven zijn grondig besproken. Doorslaggevend was vooral de waarde die de meesterproef heeft voor de opdrachtgever, het contact met de opdrachtgever en het betrekken van meerdere partijen (experts) bij de meesterproef. De jury constateerde dat de kwaliteit van alle meedingende meesterproeven hoog was!

De winnaars ontvangen een beker en een taart.

Uitslag Havo:
Verandering van het bèta-plein, Leeuwarder Lyceum, 37 punten 
Gehoorbescherming, CSG Liudger, 36 punten Steven de Vries, Stan Hoekstra, Jestin Schuurman
Het chippen van katten, Stellingwerf College, 32 punten 

Uitslag VWO:
Onbalans Gestroomlijnd, CSG Liudger, 62 punten Koen Simonides, Gabriël Fridsma
Een alternatieve benzine, Stellingwerf College, 52 punten
Hoe kan Carel Lurvink haar conversiecijfers verbeteren? Linde College, 33 punten
Reanimatieonderwijs, Leeuwarder Lyceum, 32 punten
CO2 - neutraal Harlingen, RSG Simon Vestdijk, 32 punten
Verkenning ecokathedraal Sneek, CSG Bogerman, 25 punten

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.