J

Locatie Burgum organiseert College Tour met burgemeester Gebben

Locatie Burgum organiseert College Tour met burgemeester Gebben

Leerlingen van klas 3 havo en vwo-meertalig van CSG Liudger locatie Burgum brachten maandag 16 december een bezoek aan de Gemeente Tytsjerksteradiel voor een College Tour met burgemeester Jeroen Gebben. Dit als onderdeel van de loopbaanoriëntatiedagen: ‘Wat je uitstraalt krijg je terug’.

College tour
College Tour is een bekend tv-programma waarin studenten een inspirerende gast vragen mogen stellen. De leerlingen van locatie Burgum waren welkom in de raadzaal van de Gemeente Tytsjerksteradiel en te gast bij burgemeester Jeroen Gebben. Om de leerlingen op hun gemak te stellen, begon Gebben met een verhaal over zijn loopbaan. Alle leerlingen hadden vragen voorbereid. De vragen waren zeer divers: Hoe word je burgemeester? Bent u een denker of doener? Wat vindt u minder leuk aan het burgemeesterschap? Wat was de moeilijkste beslissing die u ooit heeft genomen? Waar moet een goede burgemeester aan voldoen? “Een goede burgemeester straalt in mijn ogen rust uit, zoekt de verbinding en werkt kordaat,” aldus Jeroen Gebben, burgemeester van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Wat je uitstraalt krijg je terug
Tijdens het derde jaar moeten havo- en vwo-leerlingen een profielkeuze maken. Bij CSG Liudger locatie Burgum krijgen alle leerlingen een oriëntatieprogramma aangeboden om tot een goede profielkeuze te komen. Eén van de activiteiten binnen dit oriëntatieprogramma zijn de loopbaanoriëntatiedagen: ‘Wat je uitstraalt krijg je terug’. Aan de hand van activiteiten krijgen de leerlingen antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat heb ik nodig?

Naast de College Tour hebben de leerlingen een persoonlijkheidstest ingevuld en mogen ze deze week twee dagen meelopen bij een bedrijf of instelling naar keuze. De adressen variëren van een ziekenhuis, winkels tot de TU Delft. Aan het eind van het schooljaar krijgen ze wederom de mogelijkheid om twee dagen mee te lopen bij een bedrijf of instelling naar keuze. “Met het oriëntatieprogramma willen we leerlingen bewust maken van de mogelijkheden die er zijn en eigenaar maken van hun toekomst,” aldus Mieke IJedema, locatiedirecteur CSG Liudger Burgum.

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.