J

Locatie De Ring is een verkeersveilige school!

Locatie De Ring is een verkeersveilige school!

Woensdag 2 oktober overhandigde wethouder Robert Bakker van gemeente Smallingerland het Verkeersveiligheidslabel voor Voortgezet Onderwijs aan Arend Liebe, locatiedirecteur CSG Liudger De Ring (praktijkonderwijs). De locatie doet al jaren aan verkeerseducatie en heeft het afgelopen jaar alle educatie en educatieplannen op dit gebied vastgelegd in een Verkeerseducatieplan dat schoolbreed wordt gedragen. CSG Liudger De Ring is de derde school voor VO/VSO in de gemeente Smallingerland die verkeerseducatie structureel vastlegt in het onderwijs.

Scholen voor voortgezet onderwijs hoeven geen verkeerseducatie te geven. Dat terwijl hun leerlingen tot de meest kwetsbare groep in het verkeer behoren. Tussen verkeersexamen op de basisschool en brommer-, tractor- of autorijbewijs zitten vele jaren waarin verkeereducatie niet aan de orde komt. Om het Verkeersveiligheidslabel te behalen, verzamelde CSG Liudger De Ring voldoende punten voor schoolorganisatie, lessen verkeerseducatie in de klas, verkeerseducatie in de praktijk, verkeersveilige schoolomgeving, en tenslotte: betrokkenheid van de ouders.

Het verkeerseducatieprogramma is met zorg opgebouwd/gekozen uit het aanbod van het ROF (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân) en haar uitvoeringspartners (VVN, SBV, RYD, Fietsersbond).

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.