Locatie Waskemeer in het teken van Paarse Vrijdag

Liefde moet een feest zijn voor iedereen, vinden Arnout Couperus (docent godsdienst) en Amanda Prijs (docent Nederlands, zorgcoördinator) van CSG Liudger Waskemeer.
Vandaar ook dat jaarlijks in Waskemeer aandacht wordt besteed aan Paarse Vrijdag.
Tijdens Paarse Vrijdag wordt geprobeerd zoveel mogelijk leerlingen en docenten in het paars naar school te laten komen. Hiermee tonen ze dat ze respect hebben voor hun medemens, ongeacht zijn of haar seksuele geaardheid. Daarnaast wordt in de dagopeningen aandacht besteed aan het onderwerp en leerlingen uit klas 2 krijgen die dag een voorlichting van vrijwilligers van het COC over seksuele diversiteit. 'Waarom scheld je eigenlijk met het woord homo?', is een vraag die tijdens zo'n voorlichting vaak voorbij komt. Ook wordt aan leerlingen gevraagd hoe ze zouden reageren als hun beste vriend(in) kenbaar zou maken homoseksueel te zijn.
Paarse Vrijdag wordt op CSG Liudger Waskemeer een dag die in het teken staat van bewustwording rondom het thema seksuele diversiteit, omdat de school hun leerlingen mee wil geven dat de liefde een feest moet zijn (en blijven) voor iedereen.


  • Weekthema Oase week 50: Samen

    Het is de tijd van het jaar om ‘samen’ te zijn. Als het buiten donker, nat en kil is, is het extra fijn om samen te 'schuilen'.

    lees meer

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700