Meeslepende regiofinale FIRST LEGO League 2017 op locatie Raai.

Zaterdag 9 december vond op locatie Raai de regiofinale van de FIRST LEGO League plaats. Bijna twintig teams, bestaand uit enthousiaste leerlingen in de leeftijd 9 tot en met 15 jaar, streden om diverse awards. Uiteindelijk was er één overall winnaar en dit team mag door naar de Beneluxfinale die op zaterdag 3 februari 2018 zal plaatsvinden in Leeuwarden.
We hebben veel bezoekers mogen verwelkomen en na de opening van het spektakel konden de bezoekers genieten van bloedstollende duels tussen de robots die missies uitvoerden in de arena. De spanning was af te lezen van de gezichten van de jonge programmeurs. Slechts tweeënhalve minuut  kregen de teams de tijd om hun robotkunsten te laten zien. Elk team kreeg drie kansen en tussen de duels was er mogelijkheid om de robot te verbeteren, waar de programmeurs gretig gebruik van maakten.
Naast de robotmissies presenteerden de teams hun oplossing voor een wereldwaterprobleem. Ook werd hun teamspirit getest: een puzzel moest onder tijdsdruk opgelost worden waarbij de jury observeerde hoe de aanpak was. Coaches zaten er met zweet in hun handen bij. Ze mochten zich er niet mee bemoeien.
Het publiek kon, als het allemaal te spannend werd, plezier beleven aan één van de diverse activiteiten. De brandweer was aanwezig met virtual reality-brillen waarmee bezoekers het idee kregen dat ze zich in een ruimte vol rook bevonden waaruit ze moest ontsnappen. Onderzoeksinstituut Wetsus had een boeiende water-LEGO-puzzel meegenomen waar punten mee verdiend konden worden. Veel bezoekers gingen terug om een poging te wagen om hun score te verbeteren. Natuurlijk was er veel Lego aanwezig om mee te spelen: XL-blokken voor de jongste bezoekers en voor de oudere kinderen bestond de mogelijkheid om een eigen legorobot te bouwen.
De opbrengst van de verkoop van diverse etenswaren zal naar Serious Request gaan. Dit jaar is het goede doel daarvan het Rode Kruis en het geld zal gebruikt worden voor de hereniging van gezinnen die verscheurd zijn door oorlog of een ramp.
Het team dat door mag naar de Beneluxfinale is één van de teams van het Linde College uit Wolvega. We feliciteren de winnaars en wensen ze veel succes toe.


  • Weekthema Oase week 28: Waardering

    Vinden ze me leuk? Kunnen ze mijn humor waarderen, of mijn kleren? Allemaal vragen die te maken hebben met waardering.  

    lees meer

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700