J

NHL Stenden hogeschool, ROC De Friese Poort en CSG Liudger

FIRST LEGO League voor jeugd Friesland gaat door

Al een aantal jaren organiseren NHL Stenden hogeschool, ROC De Friese Poort en CSG Liudger samen het project FIRST LEGO League. Hoewel de voorbereidingen normaal gesproken al in volle gang zijn, was het nu nog even spannend vanwege corona. Maar een hele opluchting voor alle honderden jongeren die elk jaar mee doen: ook in 2021 zal er een finale plaatsvinden van de FIRST LEGO League in Friesland.

Met het oog op het coronavirus, heeft de organisatie van de FIRST LEGO League Friesland besloten om het project FIRST LEGO League komend schooljaar anders vorm te geven. Dit betekent geen grote regiofinales in Drachten en Leeuwarden zoals afgelopen jaar, maar wel een uitdagend onderwijsproject met aangepaste, kleinere finales. Met dit project geven scholen invulling aan de lessen Wetenschap en Technologie (basisonderwijs) of Onderzoek en Ontwerpen (voortgezet onderwijs). Het project zal ook dit jaar aansluiten bij de doelstellingen van FIRST LEGO League. Naast techniekpromotie gaat het daarbij o.a. om jongeren leren programmeren, samenwerken, presenteren en oplossingsgericht werken. Bij het project FIRST LEGO League staat ieder jaar een ander thema centraal. Dit jaar is het thema: REPLAY. De leerlingen worden uitgedaagd om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom sport en technologie. De winnaars uit Friesland strijden om een de beker in de Benelux finale, waarna zij doorgaan naar een wereldwijde finale. Bij de nieuwe opzet staan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de deelnemers en organisatie voorop. 

Aanmelden Basis- en voortgezet onderwijs scholen die geïnteresseerd zijn kunnen zich tot en met 5 oktober 2020 aanmelden via victor.peters@nhlstenden.com. De online kick-off zal eind oktober / begin november plaatsvinden. De finale zal in de eerste helft van februari 2021 plaatsvinden op vier verschillende dagdelen. Meer informatie, waaronder specifieke data, volgt na aanmelding.

 

 

 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.