J

NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger organiseren kick-off FIRST LEGO League

NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger organiseren kick-off FIRST LEGO League

Op vrijdag 13 december organiseren ROC Friese Poort, NHL Stenden en CSG Liudger één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitgedaagd worden om de maatschappelijke rol van wetenschap en techniek te ontdekken aan de hand van uitdagende opdrachten. Aan de regiofinale in Drachten doen 20 wedstrijdteams uit Drachten en omstreken mee. Ter voorbereiding op de finale wordt er vrijdag 27 september een kick-off georganiseerd bij ROC Friese Poort Drachten.

Programma kick-off
Tijdens de kick-off krijgen de deelnemende teams in een ontspannen setting informatie en advies over het project. Ze krijgen o.a. workshops aangeboden, verzorgd door leerkrachten en/of leerlingen van NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger. Begin november zijn de teams nog één of twee dagdelen welkom bij ROC Friese Poort, om een training bij te wonen, verzorgd door studenten van de mbo-opleiding Onderwijsassistent.

FIRST LEGO League
Ieder team bestaat uit max. 8 leerlingen. Tijdens de regiofinale worden de teams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, een missie met legorobots in de wedstrijdarena, robottechnieken en teamwork. Er wordt ieder jaar met een ander thema gewerkt. Dit jaar is het thema “City Shapers”. Hier ligt er een uitdaging voor de teams om het idee te presenteren over hun eigen bedachte stad of dorp van de toekomst.

Sterk Techniekonderwijs
ROC Friese Poort en CSG Liudger hebben het afgelopen jaar samen met diverse andere vo-scholen, mbo-instellingen en het regionale bedrijfsleven subsidie toegekend gekregen met als doel samen te werken aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs in de regio Zuid-Oost Friesland. De FIRST LEGO League is één van de eerste activiteiten die voortvloeit uit deze samenwerking.

 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.