J

Praktijkonderwijs krijgt eigen bibliotheek op school

Praktijkonderwijs krijgt eigen bibliotheek op school

Maandag 5 juli hebben de scholen voor praktijkonderwijs in Drachten (CSG Liudger – De Ring en OSG Singelland – De Venen) en de openbare Bibliotheek een samenwerkingsovereenkomst getekend. De scholen voor praktijkonderwijs en de Bibliotheek staan de handen ineenslaan om het lezen van leerlingen te bevorderen.

Na de zomervakantie komt een nieuwe, gezellige bibliotheek in het schoolgebouw, met een prachtige collectie boeken. Daarnaast gaat een speciaal daarvoor opgeleide leesconsulent wekelijks op school aan de slag om leerlingen en leerkrachten te laten zien hoe leuk lezen kan zijn.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren steeds minder lezen en daardoor kunnen ze het ook steeds minder goed. Een kwart van de jongeren van 15 jaar loopt dan ook kans om laaggeletterd te worden als volwassene. Het doel is dat kinderen lezen leuk gaan vinden en het daardoor vaker en beter gaan doen. Goed lezen is vaak ook merkbaar in de schoolresultaten. Leerkrachten gaan daarom extra veel aandacht besteden aan lezen en worden daarbij geholpen door de leesconsulent.

De samenwerking tussen de bibliotheek en de praktijkonderwijsscholen komt voort uit het project Kansrijke Overstap POVO. Binnen dit project werken CSG Liudger, OSG Singelland en Adenium in de regio samen om de overstap van groep 8 naar klas 1 te verbeteren. 

 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.