Regiofinale FIRST LEGO League in Drachten

De afdeling technasium van CSG Liudger locatie Raai organiseert op zaterdag 24 november vanaf 10:00 uur één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. Deze internationale wedstrijd voor jongeren tussen de 9 en 15 jaar is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de deelnemers slimme oplossingen bedenken voor complexe technische uitdagingen.

Regiofinale Drachten
In Drachten gaan 20 wedstrijdteams, bestaande uit leerlingen van voortgezet onderwijs scholen uit Drachten omstreken de strijd aan om een plek te bemachtigen in de landelijke finale. De wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een missie met een zelfgebouwde robot, robottechniek, een presentatie en teamwork. De robot wordt gebouwd met LEGO-elementen en een speciaal daarvoor ontworpen softwareprogramma. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar kregen de leerlingen de opdracht om het leven en reizen in de ruimte te verkennen.

Teams CSG Liudger
CSG Liudger doet met drie teams mee. Eén team met leerlingen van CSG Liudger locatie Burgum en twee teams met technasiumleerlingen van locatie Raai in Drachten. De FIRST LEGO League sluit erg goed aan bij de doelstellingen van het technasium. Binnen het technasium werken leerlingen voortdurend aan realistische opdrachten vanuit het bedrijfsleven. Locatie Raai in Drachten is dan ook de perfecte plek om dit evenement te organiseren!

Meer informatie
De regiofinale van de FIRST LEGO League vindt plaats op zaterdag 24 november 2018 vanaf 10:00 uur in het atrium van CSG Liudger locatie Raai, Leerweg 1 in Drachten. Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk. Meer informatie over de FIRST LEGO League staat op www.firstlegoleague.nl


  • Weekthema Oase: Zwak of sterk?

    Wie heeft ooit bedacht dat spierkracht het criterium voor het sterke geslacht is? Je hebt ook nog mentale kracht, sociale kracht, verbale kracht en wilskracht.

    lees meer

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700