J

Ruim 300 basis- en vo-leerlingen bezoeken kick-off FIRST LEGO League

Ruim 300 basis- en vo-leerlingen bezoeken kick-off FIRST LEGO League

Op vrijdag 13 december organiseren NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. Aan de regiofinale in Drachten doen teams bestaande uit leerlingen van basis- en vo-scholen uit Friesland en Groningen mee. Ter voorbereiding op het project en de finale vond er vrijdag 27 september een kick-off plaats bij ROC Friese Poort in Drachten. Sander de Rouwe, gedeputeerde van de Provincie Fryslân gaf die dag het startsein voor het onderwijsproject.

FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitgedaagd worden om de maatschappelijke rol van wetenschap en technologie te ontdekken aan de hand van uitdagende opdrachten. Ieder team bestaat uit max. 8 leerlingen. Van september t/m december bereiden de teams zich voor op de regiofinale. Ook leerlingen van CSG Liudger locatie Raai, Splitting, Burgum en Waskmeer gaan de strijd aan! Tijdens de finale worden de teams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, een missie met legorobots in de wedstrijdarena, robottechnieken en teamwork. Er wordt ieder jaar met een ander thema gewerkt. Dit jaar is het thema “City Shaper”. De teams moeten uitvindingen en innovaties bedenken rondom het ontwerpen, bouwen en leven in hun dorp of stad van de toekomst.

Kick-off
Sander de Rouwe, gedeputeerde van de Provincie Fryslân gaf op inspirerende wijze het startsein voor het project. Na een toeter kon iedereen twee workshops bezoeken, verzorgd door studenten en/of leerlingen van NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger. Van een workshop ontwerp een logo voor je team, programmeren tot het bespreken van de missie. De scholen en teams staan er de komende maanden niet alleen voor. In november zijn de teams nog één of twee dagdelen welkom bij ROC Friese Poort voor een oefendag, verzorgd door studenten van de mbo-opleiding Onderwijsassistent.

Sterk Techniekonderwijs 
ROC Friese Poort en CSG Liudger hebben afgelopen jaar samen met diverse andere vo-scholen en mbo-instellingen en het regionale bedrijfsleven subsidie toegekend gekregen, met als doel samen te werken aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs in de regio Zuidoost Friesland. De FIRST LEGO League is de eerste activiteit die voortvloeit uit deze samenwerking. Meer informatie over de FIRST LEGO League staat op www.firstlegoleague.nl

{album-458-open}

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.