J

Team CSG Liudger in finale Technasium Brandweer Award 2021

Team CSG Liudger in finale Technasium Brandweer Award 2021

16 juni was de jaarlijkse finale van de Technasium Brandweer Award. Vier technasiumscholen uit Friesland, met in totaal acht teams, streden om de award die werd uitgereikt aan het team met het beste idee. Vorig jaar namen leerlingen van CSG Liudger de award mee naar huis. Ook dit jaar stond er weer een team van CSG Liudger in de finale.

De opdracht: idee ter voorkoming, beperking of bestrijding van veestalbranden
De technasiumleerlingen uit Friesland kregen van Brandweer Fryslân dit jaar de opdracht om een idee te verzinnen ter voorkoming, beperking of bestrijding van veestalbranden. Het moest gaan om een innovatieve, technische voorziening, voorwerp, apparaat of systeem.

Oplossing bedacht door leerlingenteam CSG Liudger: de Boerenpas
Marijn, Nanne en Silke van CSG Liudger bedachten samen een preventieve oplossing: de Boerenpas, als een soort keurmerk voor brandveilige veestallen. Een boer kan deze pas aanvragen, waarna de stal wordt gekeurd op brandveiligheid. Een goedgekeurde stal verdient een Boerenpas. Als extra motivatie hadden de leerlingen bedacht dat je met een Boerenpas korting krijgt bij de aanschaf van producten die nodig zijn op een boerderij. Een boer wordt dus beloond bij brandveilig handelen en boeren. 

Juryoordeel
De jury bestond uit Alexander van der Veen (Specialist brandpreventie van Gemeente Smallingerland), Femke Wiersma (BoerBurgerBeweging) en Eise Dijkstra (Clusterhoofd risicobeheersing Brandweer Fryslân). Zij waren enthousiast over het idee dan inzet op gedragsverandering en gaven het team nog een paar goede tips. Dit jaar ging CSG Liudger niet met de winst naar huis. De award ging dit jaar naar een leerlingenteam van CSG Bogerman in Sneek, zij bedachten een slim apparaat ter bestrijding van branden. 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.