Technasium organiseert regiofinale FIRST LEGO League

Het technasium van CSG Liudger locatie Raai organiseerde zaterdag 24 november samen met de Hanzehogeschool Groningen één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. Aan de regiofinale in Drachten deden drie teams van CSG Liudger mee. Het team van CSG Bogerman ging met de hoofdprijs naar huis en één van de teams van CSG Liudger met de prijs voor het beste onderzoek.

FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League is een internationale roboticawedstrijd waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitgedaagd worden om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar kregen de leerlingen de opdracht om het leven en reizen in de ruimte te verkennen. In teams van maximaal 10 leerlingen, hebben ze een robot van lego gebouwd, onderzoek gedaan, een oplossing voor een probleem bedacht en een presentatie voorbereid.

Regiofinale Drachten
Tijdens de regiofinale werden de teams op vier onderdelen beoordeeld: een missie met de zelfgebouwde robot, robottechniek, een presentatie en teamwork. Het team van CSG Bogerman scoorde de meeste punten en heeft zich weten te plaatsen voor de Beneluxfinale in Eindhoven. Van CSG Liudger deden drie teams mee. Eén team met leerlingen van locatie Burgum en twee teams met leerlingen van locatie Raai in Drachten. Team de PooP van locatie Raai ging met de prijs voor het beste onderzoek naar huis.


  • Weekthema Oase: Emoties

    Dingen die je ziet, hoort of ruikt, kunnen hevige emoties oproepen.

    lees meer

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer info@csgliudger.nl 0512 305 700