J

Toetsweek voor leerlingen CSG Liudger in de Bethelkerk Drachten

Toetsweek voor leerlingen CSG Liudger in de Bethelkerk Drachten

De toetsen van havoleerlingen uit de bovenbouw van locatie Raai werden in de week van 8 – 12 juni afgenomen in de Bethelkerk in Drachten. De Vrije Baptistengemeente Bethel benaderde CSG Liudger met het aanbod om gebruik te maken van de grote zalen.

“Als kerk moesten we van de één op de andere dag dicht, net als vele andere organisaties. Nadat we de omschakeling naar online hadden gemaakt, merkten we de nood bij scholen en verenigingen. Met een gebouw van meer dan 10.000m2 wat leeg staat, kun je niet anders dan je uitstrekken naar anderen. Voor scholen zoals CSG Liudger was dit een welkome oplossing”, aldus Roeland Harten, hoofd Communicatie van Bethel. 

Er werd contact gezocht met gemeente Smallingerland en met inachtneming van de RIVM richtlijnen en het protocol van de VO-raad was het mogelijk om de toetsweek in de ruime kerk te laten plaatsvinden. Ina Everts, locatiedirecteur van locatie Raai, was ontzettend blij met het aanbod: “Sinds 2 juni is het voor ons als vo-school weer mogelijk om leerlingen in kleine groepjes op school te ontvangen. Door de toetsweek buiten de school te organiseren, konden we onze eigen locatie gebruiken voor onderwijs aan groepjes leerlingen uit andere leerjaren. Zo creëerden we binnen de beperkende maatregelen maximale ruimte voor onderwijs aan leerlingen op school.”

Ook Roeland Harten is te spreken over de samenwerking: “Als Bethel kijken we met tevredenheid terug naar deze bijzondere samenwerking en hopen dat we met ons gebouw vele anderen in de toekomst nog mogen dienen.”

Naast de Bethelkerk kon CSG Liudger ook gebruik maken van de sportzalen van Sportbedrijf Drachten op het Leerpark.

(foto: Roeland Harten, hoofd Communicatie Bethel)

 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.