J

Verkeersmarkt en fiets-APK

Verkeersmarkt en fiets-APK

Op vrijdag 9 oktober a.s. organiseerde CSG Liudger Burgum in samenwerking met de gemeente Tytsjerksteradiel en de Stichting Bevordering Verkeerseducatie een verkeersmarkt en fiets-APK voor alle eerste klassen.

Programmaonderdelen die voorbij kwamen: de fiets-APK, de ambulance, MoNo op de fiets, het afleggen van een alcoholparcours (BOB) en inzicht krijgen in de dode hoek van een groot voertuig. De mobiele fietsenmaker repareerde ter plekke een paar kleine zaken, waarna alle fietsen werden goedgekeurd.

Van diverse personen kregen de leerlingen informatie waar ze in de dagelijkse praktijk veel aan zullen hebben. Het gaat dan niet om theoretische informatie, maar om uitleg aan de hand van praktische situaties! Een voorbeeld hiervan is de aanwezigheid van een grote trekker met oplegger, waarbij uitleg wordt gegeven over de gevaren van de dode hoek. Ook is het de bedoeling dat er meer begrip komt voor de hulpverleners in het verkeer. Hierbij valt te denken aan medewerkers van de politie, ambulance en brandweer.

Na afloop vertelden leerlingen het geleerde door aan hun coaches op het aansluitende uur. Aan het eind van de dag gingen de leerlingen, veilig en wel, op weg naar huis: de vakantie in!

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.