J

Gemengde leerweg/mavo

Gemengde leerweg

Als je je niet alleen theoretisch, maar ook alvast praktisch wilt voorbereiden op bepaalde beroepsopleidingen, dan is de gemengde leerweg een goede keuze. Deze leerweg start in leerjaar 3 en wordt aangeboden op locatie Burgum en Splitting. Bij locatie Splitting wordt de gemengde leerweg 'mavo' genoemd. In de gemengde leerweg volg je naast vakken als Nederlands en Engels, theoretische vakken uit het gekozen profiel.

Kiezen van een profiel
In leerjaar 3 kies je een profiel. Welk profiel je kiest, heeft te maken met wat je leuk vindt en eventueel welke vervolgopleiding je wilt gaan doen. 

Bij locatie Burgum kun je kiezen uit de profielen:

  • Zorg en welzijn
  • Dienstverlening en producten

Bij locatie Splitting kun je kiezen uit de profielen:

  • zorg en welzijn 
  • economie en ondernemen 
  • dienstverlening en producten

Wanneer je er in leerjaar 4 voor kiest om het profielvak te houden, dan volg je de gemengde leerweg. Laat je het profielvak vallen, dan volg je de theoretische leerweg. Na vier jaar doe je examen in 6 of meer vakken. Een diploma gemengde leerweg geeft toegang tot een mbo-opleiuding niveau 3 of 4 of de havo. 

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.