J

Tegemoetkoming schoolkosten

Tegemoetkoming schoolkosten

Sinds enkele jaren is een tegemoetkoming voor ouders van leerlingen in het voortgezet onderwijs niet meer mogelijk. Het budget hiervoor is overgedragen naar het kindgebonden budget van de Belastingdienst, dat hiermee is verhoogd. Voor leerlingen van 18 jaar en ouder kan een tegemoetkoming scholieren worden aangevraagd. Meer informatie hierover is te verkrijgen via de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Stichting Leergeld en Kindpakket
Ouders met een aantoonbaar inkomen beneden 120% van het bijstandsniveau kunnen een beroep doen op de Stichting Leergeld Drachten e.o. Deze stichting probeert te voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement terechtkomen. Let op: wilt u in aanmerking komen voor financiële steun, dan moet u zich zelf aanmelden bij de Stichting Leergeld. Dit is een absolute voorwaarde, de school kan dit niet voor u doen.

De Stichting Leergeld is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30 uur tot 15.30 uur op telefoonnummer: 06 - 456 513 14 of via de website: www.leergeld.nl

Een andere mogelijkheid is een aanvraag via de website: www.kindpakket.nl

Folders met informatie over de Stichting Leergeld en Kindpakket vindt u op onze website onder publicaties - regelingen

Tegemoetkoming in de kosten
Sinds enkele jaren is een tegemoetkoming voor ouders van leerlingen in het voortgezet onderwijs niet meer mogelijk. Het budget hiervoor is overgedragen naar het kindgebonden budget van de Belastingdienst, dat hiermee is verhoogd. Voor leerlingen van 18 jaar en ouder kan een tegemoetkoming scholieren worden aangevraagd. Meer informatie hierover kunt u krijgen via de Dienst Uitvoering Onderwijs

Rauwerda Westra Fonds
Woon je in de gemeente Tytsjerksteradiel en wil je graag studeren, maar hebben jij en je ouders de financiële middelen er niet voor? Dan kan het Rauwerda Westra Fonds je misschien helpen. De stichting heeft als doel om begaafde minder vermogende jongeren, die de Friese taal spreken en bij voorkeur uit de gemeente Tytsjerksteradiel komen, te laten studeren. Dit doet zij door middel van het verstrekken van een toelage. Meer informatie hiervoer staat op de website van het Rauwerda Westra Fonds.

Kindgebonden budget
Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Als u kinderen hebt onder de 18 jaar, krijgt u misschien een kindgebonden budget. U moet dan wel kinderbijslag ontvangen. Hoeveel kindgebonden budget u krijgt, hangt af van het (gezamenlijke) inkomen en het aantal kinderen jonger dan 18 jaar. Kindgebonden budget aanvragen is meestal niet nodig. U ontvangt bericht van de Belastingdienst als u volgens hun gegevens recht hebt op kindgebonden budget. Hebt u geen bericht van de Belastingdienst gekregen over het kindgebonden budget, maar hebt u er wel recht op? Kijk dan op site van De Belastingdienst voor toeslagen

Toelichting op de schoolkosten
Voor meer informatie over de schoolkosten kunt u de algemene toelichting op de schoolkosten bekijken. Voor vragen kunt u contact opnemen via schoolkosten@csgliudger.nl.

CSG Liudger te Burgum, Drachten en Waskemeer

0512 305 700

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.