Centrale inkoper - contractbeheerder

Fierder Onderwijs 0,8-1,0 fte  • reageren voor 16-05-2022  per 01-08-2022 (aanvangsdatum in overleg)

Jouw functie

Ben jij een (ervaren) centrale inkoper / contractbeheerder en zoek je een uitdagende functie binnen het onderwijs? Dan is deze functie wat voor jou!

Jij bent dé specialist op het gebied van inkoop, aanbesteding en contractbeheer. Dit betekent in je dagelijkse werk het volgende:

 • Je volgt en analyseert in- en externe ontwikkelingen op het gebied van inkoop en aanbesteding.
 • Je vertaalt relevante ontwikkelingen in (meerjaren) adviezen aan de directeur ondersteunende diensten en het hoofd facilitaire dienst over de inkoopstrategie, inkoopdoelen en bijdragen aan het reduceren van kosten binnen Fierder Onderwijs.
 • Je houdt contact met de onderwijslocaties om de gebruikersbehoefte op te halen en zoekt aansluiting met het aanbod van leveranciers.
 • Je adviseert het management op tactisch niveau over de toepassing van beleid en regelgeving.
 • Je ondersteunt het management bij kwaliteitszorg door het aanleveren van managementinformatie.
 • Je geeft sturing aan tenders van (Europese) aanbestedingen en coördineert de uitvoering hiervan.
 • Je voert, in samenspraak met het hoofd facilitaire dienst, overleg met leveranciers zoals aannemers en onderhoudsbedrijven.
 • Je beheert lopende contracten, bewaakt de financiële verplichtingen en mogelijke risico’s en stuurt de prestaties bij om beoogde doelstellingen te behalen.
 • Je geeft sturing aan de effectiviteit van het operationele inkoopproces.

Je bent een specialist op het gebied van contractbeheer en een goede gesprekspartner voor het management en de controller. Je bent communicatief sterk en weet wanneer het nodig is om binnen de organisatie afstemming te zoeken en wanneer het nodig is vasthoudend te zijn. Je kunt goed samenwerken, werkt vanuit verbinding en stuurt op een goede balans tussen kwaliteit en efficiency. Je hebt een relevante opleiding gevolgd op hbo-niveau en aantoonbare werkervaring met inkoop. Daarnaast beschik je over de vaardigheden om zelfstandig, planmatig en gestructureerd te werken. Je onderschrijft de open christelijke identiteit van de scholen, ongeacht je eigen kerkelijke achtergrond.

Fierder Onderwijs biedt haar medewerkers in de eerste plaats een prettig werkklimaat met een open en informele cultuur. Je komt te werken in een dynamische organisatie met betrokken collega’s waar je je snel thuis voelt. Vanuit vertrouwen in je professionaliteit krijg je alle gelegenheid om je talenten te laten zien en je verder te ontplooien. Maar ook andere arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk belangrijk.

Wij bieden je:

 • een salaris tussen de € 2.765 en € 5.087 op basis van een fulltime aanstelling in schaal 11 conform de cao-vo;
 • een aanstelling van een jaar en bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid tot verlenging;
 • 8% vakantietoeslag en een 13e maand;
 • een laptop en vergoeding van telefoonkosten om je optimaal te faciliteren in je werk;
 • gratis dekking tegen (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid;
 • korting op diverse verzekeringen (waaronder ziektekosten- en autoverzekering);
 • opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • deelnamemogelijkheden aan verschillende regelingen zoals bedrijfsfitness en een fietsregeling;
 • verschillende spaarregelingen.

Je maakt deel uit van het team facilitaire dienst. Deze afdeling houdt zich onder meer bezig met huisvesting en onderhoud, de aanschaf en distributie van leermiddelen, AVG, inkoop en facilitaire dienstverlening. Samen met je team val je onder de ondersteunende diensten van Fierder Onderwijs, waar collega’s van ICT, financiën en PSA, HR, interne & externe communicatie, onderwijs & kwaliteitszorg, bestuurs- en managementondersteuning en het expertisecentrum voor Passend Onderwijs de scholen ondersteunen om goed onderwijs te kunnen bieden.

Totdat we onze definitieve uitvalsbasis in Buitenpost kunnen betrekken zitten we verdeeld over drie locaties in Buitenpost, Dokkum en Drachten. Jouw werkplek zullen we in onderling overleg afstemmen.

Fierder Onderwijs is een nieuwe organisatie, ontstaan uit drie open christelijke scholengemeenschappen. Het Dockinga College, het Lauwers College en CSG Liudger hebben hiermee de handen ineengeslagen om toekomstbesteding, goed en thuisnabij voortgezet onderwijs te bieden. De drie scholengemeenschappen bieden gezamenlijk met circa 850 medewerkers onderwijs aan ongeveer 6.350 leerlingen, verdeeld over 12 locaties. We doen dit in een omgeving waarin zowel leerlingen als medewerkers uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf te halen.

Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijvingen en zie je jezelf al werken bij onze mooie organisatie? Dan kunnen we niet wachten om van je te horen!

We ontvangen je CV en motivatiebrief graag vóór maandag 16 mei 2022 via vacatures@csgliudger.nl ter attentie van Marjanne Eelkema, beleidsadviseur HR bij Fierder Onderwijs.

Wil je graag eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met het hoofd facilitaire dienst van Fierder Onderwijs, Broer van der Wal, via 06 42 30 34 16 of b.wal@csgliudger.nl.  

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig.

Werken bij

Benieuwd naar onze andere vacatures? Kijk dan op de pagina werken bij!