Docent AVO (vervanging)

De Ring  • 0,5 fte (3 dagen) • reageren voor 01-12-2021

Jouw functie

Als docent AVO verzorg je de Algemeen Vormende vakken en lever je een bijdrage aan de algemene ontwikkeling van de leerlingen. Je werkt als leerkracht voor een groep leerlingen in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar. Met hart en passie begeleid je deze jongeren en ben je verantwoordelijk voor betekenisvolle leersituaties voor deze mooie doelgroep. Een doelgroep die vaak extra aandacht en begeleiding nodig heeft. Je wilt een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in jouw vakgebied en je bent goed in het overdragen van kennis en vaardigheden. Als docent ben je in staat om je pedagogische, vakinhoudelijke en didactische competenties op de juiste manier in te zetten.

Als onze nieuwe collega

 • heb je bij voorkeur – of studerend voor – een Pabo-diploma (eventueel een 2e graads bevoegdheid);
 • ben je door je humor en relativeringsvermogen een frisse toevoeging aan het team;
 • heb je een breed palet aan pedagogisch-didactische vaardigheden, zodat je maatwerk kunt bieden aan je leerlingen;
 • ben je digitaal vaardig;
 • houd je van een coachende manier van begeleiding bieden, aan zowel je leerlingen als aan je collega’s;
 • toon je eigenaarschap over je eigen professionalisering waarbij zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling voor jou vanzelfsprekend zijn;
 • onderschrijf je de christelijke identiteit en geef je het vak van docent volgens deze uitgangspunten en tradities inhoud, ongeacht je eigen kerkelijke achtergrond.

CSG Liudger biedt haar medewerkers in de eerste plaats een prettig werkklimaat met een open en informele cultuur. Daarnaast zijn natuurlijk de arbeidsvoorwaarden belangrijk. Wij bieden je:

 • een salaris tussen de € 2.822 en € 4.301 op basis van een fulltime LB-aanstelling conform de cao-vo;
 • een aanstelling op basis van vervanging;
 • 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8% en een bindingstoelage wanneer het einde van de functieschaal is bereikt;
 • een laptop om je optimaal te faciliteren in je werk;
 • gratis dekking tegen (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid;
 • korting op diverse verzekeringen (waaronder ziektekosten- en autoverzekering);
 • opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • deelnamemogelijkheden aan verschillende regelingen zoals bedrijfsfitness en een fietsregeling;
 • verschillende spaarregelingen.


Wil je meer weten over wat we jou te bieden hebben, bijvoorbeeld op het gebied van vitaliteit of ondersteuning als startende docent? Kijk dan op de pagina Werken bij. 

CSG Liudger De Ring staat voor uitdagend praktijkonderwijs in een respectvolle aangeving en kenmerkt zich door haar persoonlijke aandacht voor iedere leerling. Wij zijn ervan overtuigd dat je veilig, geaccepteerd en gewaardeerd voelen de beste basis is om je te ontwikkelen. We hebben daarbij veel aandacht voor het talent en niveau van iedere leerling en vinden het belangrijk om ouders/verzorgers te betrekken bij onze school en de ontwikkeling van de leerling. De locatie zet zich in voor een baan of vervolgopleiding voor iedere leerling en heeft hiervoor een goede samenwerking met scholen en bedrijven. We werken samen als één team van docenten en onderwijs ondersteunend personeel voor alle leerlingen op het praktijkonderwijs.


CSG Liudger is een brede, christelijke scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs met ongeveer 3200 leerlingen en 400 medewerkers. Er zijn vijf locaties: één in Burgum, drie in Drachten (Raai, De Ring, Splitting) en één in Waskemeer. De locaties worden ondersteund door de centrale diensten, gevestigd in Drachten.

Wij bieden leerlingen en medewerkers een uitdagende leeromgeving waar ze zich thuis en gezien voelen. Wij doen er ook alles aan om ervoor te zorgen dat onze medewerkers elke dag met veel plezier naar hun werk gaan. Natuurlijk leren ook wij elke dag en zul je bij ons geen perfectie vinden, maar onze collega’s geven hun werkplezier gemiddeld een 8,3 en dat willen we ook jou graag laten ervaren! 

Meer informatie over onze missie, kernwaarden en Strategisch Perspectief vind je op de pagina over ons.

Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijvingen en zie je jezelf al werken bij onze mooie scholengemeenschap? Dan kunnen we niet wachten om van je te horen!
We ontvangen je motivatiebrief met CV graag vóór 1 december 2021 via h.visser@csgliudger.nl.

Wil je graag eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Hilbrand Visser, locatiedirecteur De Ring, via 06 12 08 10 11.

Werken bij

Benieuwd naar onze andere vacatures? Kijk dan op de pagina werken bij!