Docent geschiedenis (skiednis)

Burgum 0,4-0,6 fte per 1 november

Jouw functie

Fierder Onderwijs zoekt voor CSG Liudger Burgum een LB/LC-docent geschiedenis/skiednis voor 0,4-0,6 fte wegens vervanging tijdens zwangerschapsverlof.

De vacature betreft 15 lessen van 45 minuten, inclusief coachuren, aan leerjaar 1, 2 en 3 (en eventueel een groep examenkandidaten 4TL).
Ingangsdatum is 1 november 2023 (eventueel eerder of later).

Samen met de sectie geef je vorm aan het verzorgen van geschiedenislessen voornamelijk binnen de havo-en vwo-afdeling. Als docent weet jij leerlingen te activeren en te motiveren. We werken met zgn. subteams rondom een jaarlaag waarbinnen je snel kunt overleggen en beslissen. Het subteam havo en vwo 3 bestaat uit 6 enthousiaste collega’s.
Wat de lessen betreft, staat coachend lesgeven bij ons centraal, het aanboren en aanwakkeren van de interesse en belangstelling van leerlingen is voor een vak als geschiedenis iets wat we graag zien.

We zijn een TAALRYK-school; In ieder leerjaar van de onderbouw in havo en vwo hebben we een meertalige klas. We bieden vakken aan in het Engels en Fries. In het specifieke geval van geschiedenis (Skiednis) is de voertaal dan tijdens de lessen Fries!
Bij je sollicitatie heb je dan ook een duidelijke voorsprong wanneer je je door dat laatste voelt aangetrokken!

Als school werken we met leerdoelen en kennis en houden we van formatieve evaluatie. Digitale vaardigheid is voor ons erg belangrijk in het kunnen aanbieden van toekomstgericht onderwijs.

Als opleidingschool mag je rekenen op veel steun en begeleiding om goed te kunnen starten en je werk met veel plezier en enthousiasme uit te kunnen voeren.

Qua faciliteiten om optimaal les te geven blijft er in Burgum weinig te wensen over. Je mag werken in een optimale omgeving, in een prachtig gebouw met een hele fijne populatie leerlingen en collega’s. We zijn een school waarbij korte lijnen het uitgangspunt zijn en waarbij sfeer altijd wordt genoemd in de pluspunten om hier te mogen werken.

Van de medewerker mag verwacht worden dat ze de christelijke identiteit onderschrijven. Graag zien we in jouw sollicitatiebrief terug hoe je denkt bij te dragen aan de christelijke identiteit van onze school.

Fierder Onderwijs is het bestuur van drie scholengemeenschappen: CSG Liudger, Dockinga College en Lauwers College. De scholengemeenschappen zijn op 1 augustus 2022 bestuurlijk gefuseerd. Naast één College van Bestuur, zijn ook diensten als HR, ICT, financiën samengevoegd tot één afdeling: Fierder Onderwijs Centraal. Deze afdeling werkt voor alle drie scholengemeenschappen. Binnen de 12 scholen die onder Fierder Onderwijs vallen, worden alle vormen van voortgezet onderwijs aangeboden: praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo.

Solliciteren?

Ben jij de collega die we zoeken? Wil je dan reageren naar vacatures@fierderonderwijs.nl t.a.v. Roelof Dijkstra, teamleider havo en vwo (meertalig)? Graag voor 1 oktober zodat we in week 40 met elkaar in gesprek kunnen.

Voor verdere informatie mag je me ook bellen: (0511) 460 260.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig. 

Werken bij

Benieuwd naar onze andere vacatures? Kijk dan op de pagina werken bij!