Docent Godsdienst (vervanging)

Raai 0,2 – 0,3 fte per direct

Jouw functie

Fierder Onderwijs is voor CSG Liudger Raai (havo, atheneum en gymnasium) in Drachten op zoek naar een LB-docent godsdienst voor 0,2-0,3 FTE. De aard van de vacature is vervanging voor een periode t/m 31 juli 2024.

Het vak godsdienst heeft in de onderbouw van zowel havo als vwo een belangrijke plaats in het totale lesprogramma. Met de godsdienstlessen sluiten we aan bij de belevingswereld van onze leerlingen en wat er speelt in onze maatschappij. Als godsdienstdocent vind je het belangrijk dat leerlingen kennismaken met de joods-christelijke geloofstradities en leren over de vijf grote wereldreligies en hun geloofsperspectieven. Het lesprogramma kenmerkt zich door een open blik op de vijf grootste wereldreligies, waarbij kennis over levensbeschouwing, normen, waarden en ethiek leerlingen in staat stelt hierin beargumenteerd eigen keuzes te maken.

Als onze nieuwe collega:

 • heb je een 1e graads bevoegdheid godsdienst;
 • ben je door jouw enthousiasme een frisse toevoeging aan het team dat zich kenmerkt door een leerlinggerichte aanpak en collegialiteit;
 • weet je met de sectie en het team met ideeën te komen om de lessen en onze projecten te vernieuwen en te versterken;
 • ben je een teamplayer die beschikt over brede pedagogisch-didactische vaardigheden, zodat je maatwerk kunt bieden aan je leerlingen
 • ben je digitaal vaardig;
 • bied je een coachende manier van begeleiding aan;
 • toon je eigenaarschap over je eigen professionalisering waarbij zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling voor jou vanzelfsprekend zijn.

Fierder Onderwijs biedt haar medewerkers in de eerste plaats een prettig werkklimaat met een open en informele cultuur. Daarnaast zijn natuurlijk de arbeidsvoorwaarden belangrijk.

Wij bieden je:

 • een salaris tussen de € 3.301 en € 5.030 op basis van een fulltime LB-aanstelling conform de cao-vo;
 • een aanstelling van een jaar bij de reguliere functie en bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid tot verlenging;
 • 8% vakantietoeslag, een 13e maand en een bindingstoelage wanneer het einde van de functieschaal is bereikt;
 • een laptop om je optimaal te faciliteren in je werk;
 • gratis dekking tegen (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid;
 • korting op diverse verzekeringen (waaronder ziektekosten- en autoverzekering);
 • opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • deelnamemogelijkheden aan verschillende regelingen zoals bedrijfsfitness en een fietsregeling;
 • verschillende spaarregelingen.

CSG Liudger Raai is een school voor havo, atheneum en gymnasium. De school biedt leerlingen extra uitdaging bij tweetalig onderwijs, het gymnasium en het technasium. Betekenisvol onderwijs staat bij Raai centraal. Wij verzorgen kwalitatief uitstekend onderwijs, gericht op kwalificatie, socialisatie én persoonsvorming om leerlingen optimaal voor te bereiden op hun toekomst. Daarbij hechten we er veel waarde aan dat het onderwijs voor leerlingen betekenisvol, uitdagend, aantrekkelijk en toegankelijk is. Naast het opdoen van kennis krijgen onze leerlingen de gelegenheid zich te ontwikkelen tot ondernemende, zelfstandige en weerbare mensen, mensen die in vrijheid keuzes maken en sociaal handelen. Leerlingen moeten zich welkom, veilig en gewaardeerd voelen en verlaten de school niet alleen met een diploma, maar ook met vaardigheden waarmee ze zich kunnen redden in de samenleving. Leren doen ze dan ook niet alleen binnen de school, maar ook tijdens projecten en excursies in het binnen- en buitenland.

Van de medewerker mag verwacht worden dat ze de christelijke identiteit onderschrijven. Graag zien we in jouw sollicitatiebrief terug hoe je denkt bij te dragen aan de christelijke identiteit van onze school.

Fierder Onderwijs is het bestuur van drie scholengemeenschappen: CSG Liudger, Dockinga College en Lauwers College. De scholengemeenschappen zijn op 1 augustus 2022 bestuurlijk gefuseerd. Naast één College van Bestuur, zijn ook diensten als HR, ICT, financiën samengevoegd tot één afdeling: Fierder Onderwijs Centraal. Deze afdeling werkt voor alle drie scholengemeenschappen. Binnen de 11 scholen die onder Fierder Onderwijs vallen, worden alle vormen van voortgezet onderwijs aangeboden: praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo.

Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijvingen en zie je jezelf al werken bij onze mooie scholengemeenschap? Dan kunnen we niet wachten om van je te horen!

We ontvangen je motivatiebrief met cv graag vóór 22 april 2024 via gsoet@csgliudger.nl.

Wil je graag eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Grietje Soet, teamleider vwo 3-6, via gsoet@csgliudger.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig. 

Werken bij

Benieuwd naar onze andere vacatures? Kijk dan op de pagina werken bij!