Docent Groen

Splitting 0,5-0,6 fte per direct

Jouw functie

Fierder Onderwijs is voor het CSG Liudger in Drachten wegens ziektevervanging op zoek naar een LB-docent Groen.

Ben jij opzoek naar een leuke en afwisselende baan waarbij je theorie en praktijk combineert binnen het vmbo? Heb jij groene vingers, affiniteit met dieren, ben je in het bezit van brede kennis en vaardigheden ten opzichte van de groene sector?
Als docent groen ben jij samen met het team verantwoordelijk voor het geven en ontwikkelen van vakinhoudelijk onderwijs binnen de sectie groen. Tijdens de lessen begeleid je jouw leerlingen zowel klassikaal als individueel om het beste uit de leerling te halen. Wij beschikken over een afdeling met diverse leslocaties zoals een keuken, kas, stal en diverse buitenruimtes.

Deze vacature kan gecombineerd worden met de vacature biologie.

Als onze nieuwe collega

 • weet je op een creatieve manier nieuwe lesvormen toe te passen en leerlingen te enthousiasmeren;
 • wil je het praktijkgerichte programma groen voor de mavo verder ontwikkelen;
 • heb je een breed palet aan pedagogisch-didactische vaardigheden, zodat je maatwerk kunt bieden aan je leerlingen;
 • ben je digitaal vaardig;
 • houd je van een coachende manier van begeleiding bieden, aan zowel je leerlingen als aan je collega’s;
 • ben je in staat de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven te leggen en onderhouden;
 • gebruik je je netwerk in de branche voor onder andere de invulling van inspirerende praktijklessen en/of excursies;
 • toon je eigenaarschap over je eigen professionalisering waarbij zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling voor jou vanzelfsprekend zijn;
 • ben je bij voorkeur beschikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag;
 • onderschrijf je de christelijke identiteit en geef je het vak van docent volgens deze uitgangspunten en tradities inhoud, ongeacht je eigen kerkelijke achtergrond.

Fierder Onderwijs biedt haar medewerkers in de eerste plaats een prettig werkklimaat met een open en informele cultuur. Daarnaast zijn natuurlijk de arbeidsvoorwaarden belangrijk.

Wij bieden je:

 • een salaris tussen de € 2.822 en € 4.301 op basis van een fulltime LB-aanstelling conform de cao-vo;
 • een aanstelling op basis van ziektevervanging;
 • 8% vakantietoeslag, een 13e maand en een bindingstoelage wanneer het einde van de functieschaal is bereikt;
 • een laptop om je optimaal te faciliteren in je werk;
 • gratis dekking tegen (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid;
 • korting op diverse verzekeringen (waaronder ziektekosten- en autoverzekering);
 • opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • deelnamemogelijkheden aan verschillende regelingen zoals bedrijfsfitness en een fietsregeling;
 • verschillende spaarregelingen.

CSG Liudger Splitting is de vmbo/mavo-locatie van CSG Liudger in Drachten. Op de Splitting kunnen leerlingen aan de hand van accenten en profielen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Leren doe je niet alleen! Samen met de coach bepaalt de leerlingen wat hij of zij wil, moet en kan leren. Daarnaast worden leerlingen gestimuleerd om van en met elkaar te leren. We willen dat elke leerling zich thuis voelt op school, zodat ze het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen. We zijn als school voortdurend bezig met het vernieuwen van ons onderwijs. Zo werken we al een aantal jaren met devices en ontwikkelen we zelf digitaal lesmateriaal. Daardoor maken we de lessen nog leuker en leerzamer en hebben we bovendien meer inzicht in de ontwikkeling van de leerling.

Van de medewerker mag verwacht worden dat de christelijke identiteit wordt onderschreven. Graag zien we in de sollicitatiebrief terug hoe u denkt bij te dragen aan de christelijke identiteit van onze school.

Fierder Onderwijs is het bestuur van drie scholengemeenschappen: CSG Liudger, Dockinga College en Lauwers College. De scholengemeenschappen zijn op 1 augustus 2022 bestuurlijk gefuseerd.

Naast één College van Bestuur, zijn ook diensten als HR, ICT, financiën samengevoegd tot één afdeling: Fierder Onderwijs Centraal. Deze afdeling werkt voor alle drie scholengemeenschappen.

Binnen de 12 scholen die onder Fierder Onderwijs vallen, worden alle vormen van voortgezet onderwijs aangeboden: praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo.

Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijvingen en zie je jezelf al werken bij onze mooie scholengemeenschap en ben je beschikbaar op vrijdag? Dan kunnen we niet wachten om van je te horen!

We ontvangen je motivatiebrief met CV graag vóór 13 november 2023 via vacatures.splitting@csgliudger.nl.

Wil je graag eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Elleke van der Velde, teamleider bk-bovenbouw, via evelde@csgliudger.nl.

 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig. 

Werken bij

Benieuwd naar onze andere vacatures? Kijk dan op de pagina werken bij!