Docent maatschappijleer

Splitting 0,3-0,6 fte reageren voor 20-08-2022 m.i.v. schooljaar 2022-2023

Jouw functie

Wil jij werken bij een moderne christelijke scholengemeenschap, waar aandacht, respect en betrokkenheid net zo belangrijk zijn als goed onderwijs? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!

Met ingang van het nieuwe schooljaar of zo snel mogelijk zoeken wij voor locatie Splitting (vmbo/mavo) een docent maatschappijleer voor 0,3-0,6 fte (2e graads, regulier).

Samen met andere collega’s maatschappijleer geef jij vorm aan het vak maatschappijleer. Naast maatschappijleer verzorg je waar mogelijk lessen godsdienst. De lessen verzorg je in basis/kader bovenbouw.
Als docent en mogelijk als coach weet jij leerlingen te activeren en motiveren. Je beschikt dan ook over een breed didactisch palet. Met jouw kennis en vaardigheden geef je les op een manier die aansluit bij de behoefte van je klas, zodat de leerlingen zich optimaal ontwikkelen.

Als onze nieuwe collega

 • heb je minimaal een 2e graads bevoegdheid maatschappijleer;
 • ben je door je humor en relativeringsvermogen een frisse toevoeging aan het team;
 • weet je op een creatieve manier nieuwe lesvormen toe te passen;
 • heb je een breed palet aan pedagogisch-didactische vaardigheden, zodat je maatwerk kunt bieden aan je leerlingen;
 • ben je digitaal vaardig;
 • houd je van een coachende manier van begeleiding bieden, aan zowel je leerlingen als aan je collega’s;
 • toon je eigenaarschap over je eigen professionalisering waarbij zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling voor jou vanzelfsprekend zijn;
 • onderschrijf je de christelijke identiteit en geef je het vak van docent volgens deze uitgangspunten en tradities inhoud, ongeacht je eigen kerkelijke achtergrond.

CSG Liudger biedt haar medewerkers in de eerste plaats een prettig werkklimaat met een open en informele cultuur. Daarnaast zijn natuurlijk de arbeidsvoorwaarden belangrijk. 

Wij bieden je:

 • een salaris tussen de € 2.865 en € 4.366 op basis van een fulltime LB-aanstelling conform de cao-vo;
 • een aanstelling van een jaar en bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid tot verlenging;
 • 8% vakantietoeslag, een 13e maand en een bindingstoelage wanneer het einde van de functieschaal is bereikt;
 • een laptop om je optimaal te faciliteren in je werk;
 • gratis dekking tegen (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid;
 • korting op diverse verzekeringen (waaronder ziektekosten- en autoverzekering);
 • opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • deelnamemogelijkheden aan verschillende regelingen zoals bedrijfsfitness en een fietsregeling;
 • verschillende spaarregelingen.

Wil je meer weten over wat we jou te bieden hebben, bijvoorbeeld op het gebied van vitaliteit of ondersteuning als startende docent? Kijk dan op www.csgliudger.nl/werkenbij.

Locatie Splitting is de vmbo/mavo-locatie van CSG Liudger in Drachten. Bij locatie Splitting kunnen leerlingen aan de hand van accenten en profielen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Leren doe je niet alleen! Samen met de coach bepaalt de leerling wat hij of zij wil, moet en kan leren. Daarnaast worden leerlingen gestimuleerd om van en met elkaar te leren. We willen dat elke leerling zich thuis voelt op school, zodat ze het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen.

We zijn als school voortdurend bezig met het vernieuwen van ons onderwijs. Zo werken we al een aantal jaren met devices en ontwikkelen we zelf digitaal lesmateriaal. Daardoor maken we de lessen nog leuker en leerzamer en hebben we bovendien meer inzicht in de ontwikkeling van de leerling.

CSG Liudger is een brede, christelijke scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs met ongeveer 3200 leerlingen en 400 medewerkers. Er zijn vijf locaties: één in Burgum, drie in Drachten (Raai, De Ring, Splitting) en één in Waskemeer. De locaties worden ondersteund door de centrale diensten, gevestigd in Drachten.

Wij bieden leerlingen en medewerkers een uitdagende leeromgeving waar ze zich thuis en gezien voelen. Wij doen er ook alles aan om ervoor te zorgen dat onze medewerkers elke dag met veel plezier naar hun werk gaan. Natuurlijk leren ook wij elke dag en zul je bij ons geen perfectie vinden, maar onze collega’s geven hun werkplezier gemiddeld een 8,3 en dat willen we ook jou graag laten ervaren!


Meer informatie over onze missie, kernwaarden en Strategisch Perspectief vind je op de pagina over ons.

Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijvingen en zie je jezelf al werken bij onze mooie scholengemeenschap? Dan kunnen we niet wachten om van je te horen!

We ontvangen je motivatiebrief en CV graag vóór 20 augustus via vacatures.splitting@csgliudger.nl.
Wil je graag eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met mevrouw E. van der Velde, teamleider bk-bovenbouw via telefoonnummer 06 53 94 97 49 of mailadres e.velde@csgliudger.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig.

Werken bij

Benieuwd naar onze andere vacatures? Kijk dan op de pagina werken bij!