Docent Zorg & Welzijn

Splitting 0,4-0,6 fte regulier en 0,6 fte zwangerschapsvervanging per 1 augustus 2024

Jouw functie

Wil jij werken bij een moderne christelijke scholengemeenschap, waar aandacht, respect en betrokkenheid net zo belangrijk zijn als goed onderwijs? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Per 1 augustus 2024 zoekt CSG Liudger Splitting (vmbo, mavo en mavo-havo) een tweedegraads bevoegd docent Zorg & Welzijn. De omvang betreft 0,4-0,6 fte reguliere uren t/m 31 juli 2025 en 0,6 fte zwangerschapsvervanging t/m 3 januari 2025.

Over jouw werk
Samen met de andere collega’s Zorg & Welzijn geef jij vorm aan het vak. In de onderbouw verzorg je mede het accent Zorg & Welzijn en in de bovenbouw lever je een belangrijke bijdrage in de profiel- en keuzedelen. In klas 4 wordt het vak afgesloten met een CSPE. Als docent en coach weet jij leerlingen te activeren en motiveren. Je beschikt dan ook over een breed didactisch palet. Met jouw kennis en vaardigheden geef je les op een manier die aansluit bij de behoefte van je klas, zodat de leerlingen zich optimaal ontwikkelen. Wekelijks formuleer je leerdoelen waaraan leerlingen werken gedurende een bepaalde tijd (leerdoel denken).

Als onze nieuwe collega

 • Heb je minimaal een 2e graads bevoegdheid Zorg en Welzijn
 • ben je gericht op co-creatie binnen je vak, we zoeken een teamspeler;
 • weet je op een creatieve manier nieuwe lesvormen toe te passen;
 • heb je een breed palet aan pedagogisch-didactische vaardigheden, zodat je maatwerk kunt bieden aan je leerlingen;
 • ben je digitaal vaardig;
 • houd je van een coachende manier van begeleiding bieden, aan zowel je leerlingen als aan je collega’s;
 • toon je eigenaarschap over je eigen professionalisering waarbij zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling voor jou vanzelfsprekend zijn;
 • toon je eigenaarschap over je eigen professionalisering waarbij zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling voor jou vanzelfsprekend zijn;
 • Ben je bij voorkeur in ieder geval beschikbaar op maandag, woensdag en vrijdag.
  onderschrijf je de christelijke identiteit en geef je het vak van docent volgens deze uitgangspunten en tradities inhoud, ongeacht je eigen kerkelijke achtergrond.

CSG Liudger biedt haar medewerkers in de eerste plaats een prettig werkklimaat met een open en informele cultuur. Daarnaast zijn natuurlijk de arbeidsvoorwaarden belangrijk. Wij bieden je:

 • een salaris tussen de € 3.301 en € 5.030 op basis van een fulltime LB-aanstelling conform de cao-vo;
 • een reguliere aanstelling tot en met 31 juli 2025 en een aanstelling op basis van zwangerschapsvervanging;
 • 8% vakantietoeslag, een 13e maand en een bindingstoelage wanneer het einde van de functieschaal is bereikt;
 • een laptop om je optimaal te faciliteren in je werk;
 • gratis dekking tegen (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid;
 • korting op diverse verzekeringen (waaronder ziektekosten- en autoverzekering);
 • opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • deelnamemogelijkheden aan verschillende regelingen zoals bedrijfsfitness en een fietsregeling;

Wil je meer weten over wat we jou te bieden hebben, bijvoorbeeld op het gebied van vitaliteit of ondersteuning als startende docent? Kijk dan op www.csgliudger.nl/werkenbij. Scroll helemaal naar beneden en kijk onder ‘goed om te weten’.

CSG Liudger is een open christelijke scholengemeenschap met 5 scholen in Drachten, Burgum en Waskemeer. Alle vormen van onderwijs worden aangeboden: van praktijkonderwijs tot het vwo. CSG Liudger telt 400 medewerkers en 3.200 leerlingen.

CSG Liudger Splitting is de school voor vmbo, mavo en mavo-havo in Drachten. Op de Splitting kunnen leerlingen aan de hand van accenten en profielen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Leren doe je niet alleen! Samen met de coach bepaalt de leerlingen wat hij of zij wil, moet en kan leren. Daarnaast worden leerlingen gestimuleerd om van en met elkaar te leren. We willen dat elke leerling zich thuis voelt op school, zodat ze het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen. We zijn als school voortdurend bezig met het vernieuwen van ons onderwijs. Zo werken we al een aantal jaren met devices en ontwikkelen we zelf digitaal lesmateriaal. Daardoor maken we de lessen nog leuker en leerzamer en hebben we bovendien meer inzicht in de ontwikkeling van de leerling.

Van de medewerkers mag verwacht worden dat ze de christelijke identiteit onderschrijven. Graag zien we in jouw sollicitatiebrief terug hoe je denkt bij te dragen aan de christelijke identiteit van onze school.

Fierder Onderwijs is het bestuur van drie scholengemeenschappen: CSG Liudger, Dockinga College en Lauwers College. De scholengemeenschappen zijn op 1 augustus 2022 bestuurlijk gefuseerd.

Naast één College van Bestuur, zijn ook diensten als HR, ICT, financiën samengevoegd tot één afdeling: Fierder Onderwijs Centraal. Deze afdeling werkt voor alle drie scholengemeenschappen.

Binnen de 12 scholen die onder Fierder Onderwijs vallen, worden alle vormen van voortgezet onderwijs aangeboden: praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo.

Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijvingen en zie je jezelf al werken bij onze mooie scholengemeenschap? Dan kunnen we niet wachten om van je te horen!

We ontvangen je motivatiebrief met cv graag uiterlijk 10 juni 2024 via vacatures.splitting@csgliudger.nl.

Wil je graag eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Elleke van der Velde, teamleider, via e.velde@csgliudger.nl.

 

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig. 

Werken bij

Benieuwd naar onze andere vacatures? Kijk dan op de pagina werken bij!