Psychodiagnostisch medewerker

Expertisecentrum 0,6 fte per 1 mei of zo snel mogelijk daarna

Jouw functie

Vind je het leuk om met leerlingen te werken?
Vind je het leuk om ze te testen om ze op die manier te helpen?
Dan zijn we op zoek naar jou!

Als onze nieuwe collega

 • heb je affiniteit met leerlingen in het Voortgezet Onderwijs;
 • ben je bevoegd om psychologische onderzoeken af te nemen. Dat kan een specifieke mbo- of hbo-opleiding zijn, maar ook de opleiding orthopedagogiek of psychologie;
 • zorg je in overleg met de orthopedagoog voor de planning, voorbereiding, verrichting en verslaglegging van psychologische onderzoeken;
 • leg je gemakkelijk contacten met leerlingen en kun je ze op hun gemak stellen;
 • ben je in staat aan leerlingen van 12 tot ongeveer 18 jaar, van alle niveaus, goed uit te leggen wat de bedoeling van het onderzoek is;
 • heb je kennis van relevante richtlijnen en testprocedures, of ben je bereid deze te leren;
 • heb je kennis van en ervaring met het afnemen, scoren en interpreteren van diverse tests, of ben je bereid dit te leren;
 • ben je in staat het gedrag van de leerling te observeren en te interpreteren;
 • ben je nauwkeurig en kun je je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken;
 • doe je administratieve werkzaamheden zoals het op orde houden van de testkast en de dossierkast, bestel je materialen, etc.
 • onderschrijf je de christelijke identiteit.

Fierder Onderwijs biedt haar medewerkers in de eerste plaats een prettig werkklimaat met een open en informele cultuur. Daarnaast zijn natuurlijk de arbeidsvoorwaarden belangrijk.
Wij bieden je:

 • een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • een aanstelling van een jaar en bij gebleken geschiktheid verlenging met een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • 8% vakantietoeslag, een 13e maand en een jaarlijkse uitkering in oktober;
 • op basis van een 40-urige werkweek ruim 50 vakantiedagen per jaar;
 • een persoonlijk budget van 90 uren per jaar op basis van een fulltime aanstelling welke je onder andere kunt inzetten als verlof;
 • laptop om je optimaal te faciliteren in je werk;
 • gratis dekking tegen (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid;
 • korting op diverse verzekeringen (waaronder ziektekosten- en autoverzekering);
 • opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • deelnamemogelijkheden aan verschillende regelingen zoals bedrijfsfitness en een fietsregeling;
 • verschillende spaarregelingen.


Wil je meer weten over wat we jou te bieden hebben, bijvoorbeeld op het gebied van vitaliteit? Kijk dan op www.csgliudger.nl/werkenbij.

Je komt terecht in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Het expertisecentrum van Fierder Onderwijs is ontstaan op CSG Liudger en zal in de loop van de tijd steeds meer activiteiten uitvoeren voor Lauwers College en Dockinga College.

Het expertisecentrum bestaat uit orthopedagogen, ambulant begeleiders en psychodiagnostisch medewerkers, onder leiding van een hoofd. Het expertisecentrum wil een bijdrage leveren aan het succesvol doorlopen van de schoolloopbaan door de leerling en wil ondersteuning bieden bij leer- en ontwikkelingsvragen met betrekking tot leerlingen. Dit doet het door het inzichtelijk maken en versterken van de basisondersteuning, het in kaart brengen van de ondersteuningsbehoefte(n) van de leerling en het vergroten van het handelingsrepertoire van de professionals op de werkvloer.

Fierder Onderwijs is het bestuur van drie scholengemeenschappen: CSG Liudger, Dockinga College en Lauwers College. De scholengemeenschappen zijn op 1 augustus 2022 bestuurlijk gefuseerd.
Naast één College van Bestuur, zijn ook diensten als HR, ICT, financiën samengevoegd tot één afdeling: Fierder Onderwijs Centraal. Deze afdeling werkt voor alle drie scholengemeenschappen.
Binnen de 12 scholen die onder Fierder Onderwijs vallen, worden alle vormen van voortgezet onderwijs aangeboden: praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo.

CSG Liudger is een open christelijke scholengemeenschap met 5 locaties in Drachten, Burgum en Waskemeer. Alle vormen van onderwijs wordt aangeboden: van praktijkonderwijs tot en met vwo. CSG Liudger heeft 400 medewerkers en 3.200 leerlingen.

Het Dockinga College is een christelijke scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs in Noordoost-Friesland. Dagelijks wordt vanuit 4 locaties aan ruim 1.600 leerlingen onderwijs op vmbo, havo of vwo niveau geboden.

Het Lauwers College biedt christelijk onderwijs vanuit locaties in Buitenpost, Grijpskerk en Kollum. Circa 1.500 Friese en Groningse leerlingen volgen onderwijs op vmbo, mavo, havo en vwo niveau. De scholengemeenschap heeft 180 medewerkers.

Wij bieden leerlingen en medewerkers een uitdagende leeromgeving waar ze zich thuis en gezien voelen. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze medewerkers elke dag met veel plezier naar hun werk gaan. Natuurlijk leren ook wij elke dag en zul je bij ons geen perfectie vinden, maar onze collega’s geven hun werkplezier gemiddeld een 8,3 en dat willen we ook jou graag laten ervaren!
Meer informatie over onze missie, kernwaarden en Strategisch Perspectief vind je op www.fierderonderwijs.nl/over-ons/

Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaande en zie je jezelf al werken bij onze mooie scholengemeenschappen? Dan kunnen we niet wachten om van je te horen!

We ontvangen je motivatiebrief en CV graag vóór 1 mei 2023 via paulienkuipers@fierderonderwijs.nl.

Wil je graag eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Paulien Kuipers, hoofd expertisecentrum, via 0512-305700 of paulienkuipers@fierderonderwijs.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig.

Werken bij

Benieuwd naar onze andere vacatures? Kijk dan op de pagina werken bij!