Werkervaringsplek orthopedagoog-psycholoog

Expertisecentrum 0,6 fte per zo spoedig mogelijk

Jouw functie

Met ingang van het nieuwe schooljaar bieden wij voor het expertisecentrum van Fierder Onderwijs in Drachten een werkervaringsplek aan voor een afgestudeerde orthopedagoog of psycholoog.

Binnen het expertisecentrum kun je ervaring opdoen met de werkzaamheden van een orthopedagoog, waardoor je na een jaar in staat bent om als orthopedagoog zelfstandig aan de gang te gaan. De werkzaamheden waar je je in kunt bekwamen, zijn gericht op het onderzoeken en begeleiden van jongeren die problemen hebben met het doorlopen van het voortgezet onderwijs.

Je kunt bijvoorbeeld ervaring opdoen met

  • leerproblemen zoals dyslexie en dyscalculie
  • gedrags- en motivatieproblemen
  • sociaal-emotionele problemen zoals angsten, sociale problemen en een laag zelfbeeld
  • het begeleiden van docenten op de werkvloer
  • gespreksvoering met ouders
  • een vergoeding


Ook krijg je de mogelijkheid je psychodiagnostische aantekening te halen, als je die nog niet hebt gehaald.

Het expertisecentrum van CSG Liudger is als onderdeel van de centrale diensten betrokken bij alle locaties van CSG Liudger. Binnen CSG Liudger zijn alle niveaus van het voortgezet onderwijs vertegenwoordigd, dus van praktijkonderwijs tot en met gymnasium.

Het expertisecentrum wil een bijdrage leveren aan het succesvol doorlopen van de schoolloopbaan door de leerling en wil ondersteuning bieden bij leer- en ontwikkelingsvragen met betrekking tot leerlingen. Dit doet het door het inzichtelijk maken en versterken van de basisondersteuning, het in kaart brengen van de ondersteuningsbehoefte(n) van de leerling en het vergroten van het handelingsrepertoire van de professionals op de werkvloer.

CSG Liudger is een brede, christelijke scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs met ongeveer 3200 leerlingen en 400 medewerkers. Er zijn vijf locaties: één in Burgum, drie in Drachten (Raai, De Ring, Splitting) en één in Waskemeer. De locaties worden ondersteund door de centrale diensten, gevestigd in Drachten.

Wij bieden leerlingen en medewerkers een uitdagende leeromgeving waar ze zich thuis en gezien voelen. Wij doen er ook alles aan om ervoor te zorgen dat onze medewerkers elke dag met veel plezier naar hun werk gaan. Natuurlijk leren ook wij elke dag en zul je bij ons geen perfectie vinden, maar onze collega’s geven hun werkplezier gemiddeld een 8,3 en dat willen we ook jou graag laten ervaren!

Meer informatie over onze missie, kernwaarden en Strategisch Perspectief vind je op de pagina over ons.

Solliciteren?

Lijkt het je leuk om bij ons werkervaring op te doen en heb je 3 werkdagen per week tijd? Dan kunnen we niet wachten om van te te horen!

We ontvangen je motivatiebrief met CV graag via p.kuipers@csgliudger.nl.

Wil je graag eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Paulien Kuipers, hoofd expertisecentrum, via (0512) 305 700 of p.kuipers@csgliudger.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet nodig.

Werken bij

Benieuwd naar onze andere vacatures? Kijk dan op de pagina werken bij!