4 vwo op werkweek in IJsland

Van 6 tot en met 12 november waren enkele leerlingen uit vwo 4 van CSG Liudger Raai op bezoek bij de Vikurskóli te IJsland voor project ‘STEAM for All’; een Erasmus+ project voor leerlingen en docenten van zes verschillende scholen uit Finland, IJsland, Portugal, Turkije en Nederland. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Het doel van dit project is om de interesse en vaardigheden in wetenschap, technologie, engineering, wiskunde en kunst te verhogen. 

In november 2021 bezochten docenten uit Finland, IJsland, Portugal en Turkije de school voor havo en vwo in Drachten – CSG Liudger Raai – om gedurende een hele week te werken aan STEAM for All. Begin 2022 werd het tweede deel van dit project georganiseerd in Ermesinde te Portugal. Destijds waren onze leerlingen hier niet bij aanwezig.

Van Heerenveen naar Reykjavik

Ruim een halfjaar verder, mochten onze leerlingen wel voor hun werkweek naar het buitenland gaan. Het vertrek was op zondag 6 november vanuit Heerenveen, waarvandaan de leerlingen per trein naar Schiphol reisden. Na een vlucht van zo’n drie uren kwamen ze aan in Reykjavik: de hoofdstad van IJsland. Peter Vaandrager, mentor V4 van CSG Liudger Raai, vertelt over dit bezoek: “We hebben veel gezien en gedaan. Op het programma stonden allerlei verschillende workshops, lectures en een bezoek aan Reykjavik University. En een excursie door de IJslandse natuur, om niet te vergeten. Wat een fantastische week hebben we gehad. Wat ik vooral mooi vond om te zien, was hoe gemakkelijk de leerlingen van de Raai contact met leerlingen uit andere landen maakten.”

Meer informatie over STEAM for All vind je via deze link.

Sfeerimpressie