Maak kennis met onze scholen

In het schooljaar 2023-2024 vinden er allerlei activiteiten plaats om jou te helpen kiezen voor de school die past bij jouw talenten. Bekijk snel het overzicht. Zien wij jou bij onze voorlichtingsactiviteiten?          

 • ONZE AGENDA

 • Kies een school
  • Alle scholen
  • Burgum
  • Raai
  • PRO Drachten
  • Splitting
  • Waskemeer

Meeloopmoment MODUS

CSG Liudger Burgum (vmbo, havo en vwo)

Meeloopmoment Taalryk

CSG Liudger Burgum (vmbo, havo en vwo)

Meeloopmoment

CSG Liudger Raai (havo, atheneum en gymnasium)  

Meeloopmoment

CSG Liudger Splitting (vmbo, mavo en mavo/havo)

Meeloopmoment

CSG Liudger Waskemeer (vmbo, havo en vwo)

 • WAAR WIJ VOOR STAAN

Worden wie je wilt zijn

School draait natuurlijk om goed onderwijs. Kennis en vaardigheden opdoen die je nodig hebt voor je vervolgopleiding. 

01

Verder kijken, meer zien

Naar school gaan zien wij als een ontdekkingsreis! Er gaan nieuwe werelden voor je open. 

02

Oog voor elkaar en de wereld

Vanuit onze christelijke identiteit vinden wij het belangrijk dat je mag zijn wie je bent. Onderling respect vinden we superbelangrijk en je zult merken dat er bij ons op school veel aandacht is voor elkaar. 

03

 • Waar wij voor staan

Worden wie je wilt zijn

School draait natuurlijk om goed onderwijs. Kennis en vaardigheden opdoen die je nodig hebt voor je vervolgopleiding.

01

Verder kijken, meer zien

Naar school gaan zien wij als een ontdekkingsreis! Er gaan nieuwe werelden voor je open.

02

Oog voor elkaar en de wereld

Vanuit onze christelijke identiteit vinden wij het belangrijk dat je mag zijn wie je bent. 

03

Burgum

Meeloopmoment MODUS Burgum

Vanaf dit schooljaar kun je bij CSG Liudger in Burgum kiezen voor MODUS: een extra onderwijsroute speciaal voor leerlingen van 10-14 jaar, opgezet door Stichting Oarsprong en CSG Liudger Burgum. 

MODUS sluit aan bij het tienerbrein, maakt een later keuzemoment mogelijk en zorgt voor een betere aansluiting tussen het basis- en voortgezet onderwijs.  

Wil je kennismaken met MODUS? Meld je aan voor een meeloopmoment door een mail te sturen naar CSG Liudger Burgum via de onderstaande knop.   

Burgum

Meeloopmoment Taalryk Burgum

Houd jij van talen als Engels, Nederlands en Fries? En heb je een advies voor de havo of het vwo? Kies dan voor Taalryk-onderwijs van CSG Liudger Burgum. 

Met Taalryk krijg je een deel van je vakken in het Engels, Fries en Nederlands. Tijdens deze lessen spreek je bijvoorbeeld Engels met je klasgenoten en je docenten. Alle vwo-leerlingen krijgen Taalryk-onderwijs aangeboden. Havoleerlingen kunnen kiezen voor de reguliere havo-opleiding of havo-taalryk. 

Wil je kennismaken met Taalryk? Meld je aan voor een meeloopmoment door een mail te sturen naar CSG Liudger Burgum via de onderstaande knop.   

Raai

Meeloopmoment

Twijfel je nog welke school bij jou past? Kom dan een dagje meelopen bij CSG Liudger Raai, school voor havo, atheneum en gymnasium in Drachten. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Martijn Hoogeboom, teamleider, via mhoogeboom@csgliudger.nl

Splitting

Meeloopmoment

Twijfel je nog welke school bij jou past? Kom dan een dagje meelopen bij CSG Liudger Splitting, school voor vmbo basis, kader, mavo en mavo/havo in Drachten. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Sandra de Jong, teamleider leerjaar 1: sjong@csgliudger.nl. 

Waskemeer

Meeloopmoment

Maak kennis met CSG Liudger Waskemeer; de school voor vmbo, havo en vwo.

Onze school in Waskemeer is een gezellige en kleinschalige school. Iedereen kent elkaar en er is veel aandacht voor jou. Je kunt bij ons heel wat kiezen; van taalryk onderwijs tot keuzewerktijduren en flexibele examinering. Jouw keuze staat voorop!

Nieuwsgierig? Meld je aan voor een meeloopmoment door te bellen naar 0516 421 681 

Verder kijken, meer zien

Naar school gaan zien wij als een ontdekkingsreis! Er gaan nieuwe werelden voor je open. Met je docenten, klasgenoten en je coach ga je deze werelden verkennen. Denk aan cultuur of techniek, maar ook nieuwe beroepen en maatschappelijke ontwikkelingen. Bij ons leer je verder te kijken, waardoor je ontdekt hoe rijk de wereld is waarin we leven.

Worden wie je wilt zijn

School draait natuurlijk om goed onderwijs. Kennis en vaardigheden opdoen die je nodig hebt voor je vervolgopleiding. Wij zorgen voor moderne onderwijsvormen en de nieuwste technologieën. Zo hebben we bijvoorbeeld een technasium, bieden we meertalig en tweetalig onderwijs aan en beschikken we over een eigen Innovatielab.

Oog voor elkaar en de wereld

Vanuit onze christelijke identiteit vinden wij het belangrijk dat je mag zijn wie je bent. Daarom vinden we onderling respect superbelangrijk en zul je merken dat er bij ons op school veel aandacht is voor elkaar. CSG Liudger is een gezellige school waar je je thuis voelt. Want als je lekker in je vel zit presteer je beter. We respecteren ieders persoonlijke keuzes en passen op elkaar. We dagen je uit tot nieuwe ontmoetingen en motiveren je om de samenwerking met anderen aan te gaan.