75 voedselkratten voor Voedselbank

DRACHTEN – Leren gaat moeilijk als je trek hebt. Daarom willen de leerlingen en het personeel van CSG Liudger Raai er, samen met de Voedselbank van Smallingerland, voor zorgen dat kinderen in elk geval met een goed ontbijt naar school kunnen gaan. Hiervoor heeft de school voor havo, atheneum en gymnasium een goede doelen actie opgezet met als thema ‘wat geef jij?’. Ruim 75 voedselkratten werden gevuld en in ontvangst genomen.

Stille Week

Ieder jaar, in de week voor Pasen, organiseert CSG Liudger Raai een goede doelen actie. Dit doet de school in het kader van de Goede Week/Stille Week. In deze periode voor Pasen wordt geleefd volgens het principe ‘even minderen voor de ander’. Dit doen leerlingen en medewerkers van CSG Liudger bijvoorbeeld door te vasten. Bijvoorbeeld door minder te eten en te drinken, of door juist te minderen in andere zaken als autorijden, tv-kijken en schermtijd op de mobiele telefoon. Hiermee wordt geprobeerd om vier doelen te realiseren: een betere omgang met zichzelf, een betere omgang met medemensen en een betere omgang met het milieu en de wereld. Het is voor christenen een voorbereiding op het feest van Pasen en een periode van inkeer, bezinning en omkijken naar elkaar. Daar sluit ook deze voedselbankactie bij aan.

Voedselbank Smallingerland

De Voedselbank is er voor mensen die te weinig geld overhouden om genoeg en gezond eten te kunnen kopen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld ziekte of een scheiding. Maar er zijn ook mensen die in de knel zijn geraakt door de toeslagenaffaire. Ook hun kinderen hebben er last van. Om te voorkomen dat zij met een lege maag naar school gaan, deed CGS Liudger Raai een oproep voor het inleveren van ontbijtwaren. Daaraan werd massaal gehoor gegeven. In totaal mocht Ruud Schaak, de voorzitter van Voedselbank Smallingerland, ruim 75 gevulde voedselkratten in ontvangst nemen. ,,Dit is geweldig”, was zijn reactie.

Wilt u deze actie steunen? Doneren kan via de QR-code of deze link.